fbpx

Gitárosok hete az Analogban – Gary Moore emlékest és Tommy Katona-koncertek Budapesten

Hétfőn a nemzetközi Gary Moore emlékkoncert fellépői, csütörtökön pedig az Amerikából hazatérő Tommy Katona és Texas Flood nevű zenekara várja a hazai rock és blues-rock gitárzenék kedvelőit.

2011. február 6-án hunyt el Gary Moor, ír gitáros, aki mind a hard rock, mind a blues-rock műfajában maradandót alkotott. A rá következő évtől kezdődően – a világon egyedülállóan – eddig valamennyi évben megemlékeztek róla Magyarországon születésnapjának alkalmából. Idén a 10. jubileumi est következik, amelynek két részében felelevenednek Gary Moore két korszakának nagy slágerei.

Az első eseményen Tommy Katona és a Texas Flood főszereplésével a blues korszak gyöngyszemei kerülnek terítékre. Vendégként az angol Ben Poole és egy hazai tehetség, Somogyi Remig csatlakozik hozzájuk. A második esten Vámos Zsolt és az ő Gary Moore-emlékzenekara, a Run For Power tálalja a hard rock időszak örökzöldjeit a Bikini zenekar gitárosa, Lukács Peta közreműködésével.

Néhány nappal az Emlékest után saját műsorával is koncertet ad Tommy Katona. Ifj. Katona Tamás 2007 óta él az Egyesült Államokban, ahol 2010-ben alapította meg a legendás gitáros, Stevie Ray Vaughan életművét ápoló és népszerűsítő együttesét. A formációban Tommy Katona zenésztársai Travis Montoya dobos és Steve Buckner basszusgitáros. A Texas Flood hiánypótló, első budapesti fellépésén a saját szerzemények és a Stevie Ray Vaughan-alapvetések mellett jó eséllyel egyéb blues és rock klasszikusok is helyet kapnak majd a gitáros és triója tolmácsolásában.

A Gary Moore Emlékest április 3-án, a Texas Flood koncertje pedig április 6-án este 20 órától várja a közönséget az Analog Music Hallban.

Nyitókép: Gary Moore 2008-ban. Fotó: Lots Music

A rovat további cikkei