MG_4172
Fotó: A-Team/Nyári Attila

A Prima Primissima életre hívói 2007-ben döntöttek úgy, hogy önálló díjjal jutalmazzák azokat a harminc év alatti tehetségeket, akik korosztályukon belül szakmájukban a legjobbak. Budapesten, a Nemzeti Színházban októberben tizedik alkalommal adták át a Junior Prima-díjakat, amelyet idén négy színész és egy színész-koreográfus vehetett át. A szakmai zsűri 64 jelölt közül választotta ki azt az öt ifjú művészt, akinek tehetségét a díj mellett kétmillió forintos pénzjutalommal is elismerik.

Az elismerést idén Mészáros Blanka (Katona József Színház), Simon Zoltán (Miskolci Nemzeti Színház), Zoltán Áron (Vígszínház) és Hegymegi Máté színász-koreográfus, rendező mellett Gubik Petra, a Budapesti Operettszínház színművésznője vehette át, akit a Budapesti Operettszínház főigazgatója, Lőrinczy György terjesztett fel a díjra.

A békéscsabai Jókai Színház felfedezettje Káel Csabától, a Müpa vezérigazgatójától vette át a díjat. “Arra a pár lépcsőfokra életem végéig emlékezni fogok, amit a színpadra vezető úton tettem meg. Mérföldkőhöz értem” – mesélte a díjátadóról.

A színésznő a kezdetekről is beszélt: “Otthonomnak tekintem Békéscsabát, ott nőttem fel, nagyon sok kedves emlékem fűződik a Jókai Színházhoz. Hálás vagyok mindenért, amit ott tanultam, mert az alapokat ott sajátítottam el. Ez volt az első kőszínház, ahol igazi társulatban színészként működhettem. Lehetőséget kaptam, ezt sosem feledem. Merő Béla osztályában végeztem. Fekete Péter pedig, a teátrum akkori igazgatója hitt bennem, és bizalmat szavazott nekem.”

A közeljövőről szólva Gubik Petra elárulta: jelenleg a Maya című operettet próbálja, amelyben egy komikus figurát, Barbarát alakítja majd. A Színház- és Filmművészeti Egyetemen most végzi a drámainstruktor szakot, diplomamunkaként pedig Jurás Jenő: Ne szakítson félbe! című monodrámájából készítenek zenés, egyfelvonásos előadást.

A teljes interjú a Behir.hu A Junior Prima-díjas Gubik Petra kitüntetésről, sikerekről és kötődésről című cikkében olvasható.

Forrás: Behir.hu, MTI