Az ingyenes programsorozat utolsó előtti rendezvénye július 28-án lesz. A nyár közepén, a tikkasztó hőségben igazán jól esik akár egy csepp víz is. A Vajdahunyadvár középkori kolostorudvarának hűvösében játékosan ismerkedhetnek a magyarországi halfajokkal és a halászháló-szövés rejtelmeivel, a felnőttek vizeink világáról szóló előadásokat hallhatnak, majd balatoni busapaprikást kóstolhatnak. A hagyományokhoz ezúttal az ártéri gazdálkodás napjainkban újraéledő világának és termékeinek megismerésével kerülhetünk közelebb.
Az áprilisban indult, három évszakon átívelő, a magyarországi nemzeti parkokkal együttműködésben megvalósuló rendezvényeken a kiemelkedő természeti adottságok, a kiváló minőségű hazai élelmiszerek, a páratlan népművészeti és kismesterségi hagyományok tárulnak a látogatók elé.