Az MBH Bank 160 hátrányos helyzetű magyarországi és határon túli gyermeket látott vendégül gyermeknap alkalmából művészeti alapítványának kiállítóterében. Az eseményen a fiatalok a tárlatvezetés során megtekinthették a Hungarian Art & Business (HAB) legújabb kiállítását. A bank által szervezett programot a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat 32. alkalommal megrendezett kétnapos gyermeknapi eseménysorozatának részeként szervezték meg.

Az MBH Bank és a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat már több mint 25 éve támogatja közösen a hátrányos helyzetben lévő gyermekek tanulmányait az MBH ösztöndíjprogramján keresztül, emellett a partnerség értelmében a hitelintézet rendszeresen vesz részt a szervezet fiatalok támogatására irányuló kezdeményezéseiben. A Gyermekmentő Szolgálat idén 32. alkalommal rendezte meg a Városligeti Gyermeknapot: május 25. és 26. között számos ingyenes programmal várták a Városligetbe látogató gyerekeket és családokat. A kétnapos eseménysorozatra a szervezet idén is 500 nehéz sorsú gyermeket hívott meg magyarországi intézményekből és a határon túlról.

A rendezvény két napja alatt 160 hátrányos helyzetű, magyarországi és határon túli gyermeket láttak vendégül az Andrássy úti Hungarian Art and Business (HAB) kiállítótérben, ahol a gyerekek szakértői tárlatvezetésen tekinthették meg a májusban megnyílt legújabb, A bolygó meghódítása című tárlatot. A kiállítás Victor Vasarely, az op-art kiemelkedő képviselőjének, valamint az őt példaképnek tekintő Fajó János, a geometrikus absztrakció alkotójának közös munkáján kíséri végig a látogatókat, így a gyerekek számára is könnyen befogadható, izgalmas művészeti élményt kínál.

„Az MBH Bank számára kiemelt fontosságú a fiatalok támogatása és hatékony megszólítása. A kitűzött célok elérését partnerünk, a Gyermekmentő Szolgálat már több mint 25 éve segíti, így az évek során számos közös rendezvényt valósítottunk meg együtt. A Városligeti Gyermeknap mára hagyománnyá vált, ezért különösen örülünk, hogy hozzájárulhatunk a programsorozat sikeréhez. A rendezvény mindkét napján szeretettel vártuk a hátrányos helyzetű gyermekeket a HAB kiállítótérbe, ahol izgalmas művészeti élményben lehetett részük, hiszen azt szeretnénk, hogy ők is önfeledten szórakozhassanak ezeken a napokon” – mondta Kutas István, az MBH Bank kommunikációs ügyvezető igazgatója.