…hanem szívesen írnál is a sportról, akkor a Nemzeti Tehetséggondozó Nonprofit Kft. sportújságírói képzését neked találták ki. Itt nemcsak a szakmai felkészültséghez fontos elméleti és gyakorlati tudást szerezheted meg, de többféle műfajban is kipróbálhatod magadat.

A Nemzeti Tehetséggondozó Nonprofit Kft. az ősszel újabb képzési évfolyamot és szemesztert indít. A színvonalas médiaszakmai munkára való alkalmasság és tudás megszerzésének leghatékonyabb módja az egyéni tehetséggondozásra épülő felkészítés. Erre a módszertani alapra épül a Nemzeti Tehetséggondozó Nonprofit Kft. minden programja, így a sportújságírói képzés is.

A sportújságírás az újságírás speciális területe, amely valójában két szakmát ötvöz: a sportot és a médiát. A Nemzeti Tehetséggondozó Nonprofit Kft. sportújságíró programja ennek megfelelően épül fel: egyrészt sportszakmai előzményekkel rendelkező tehetségeket várnak, akik legalább egy sportágat kiválóan ismernek, másrészt olyan jelentkezőket, akiknek affinitásuk van az újságírói szakma iránt. A program résztvevői a média minden platformjával megismerkedhetnek, ahol sportújságírói munka zajlik: az írott sajtótól az online, a televíziós és a rádiós felületekig. A műfaji repertoárt a legalapvetőbb hírírástól a kommentátori munkáig tárják szélesre, így a tehetséggondozási folyamatban minden résztvevő megtalálhatja az alkatának, felkészültségének és érdeklődési körének megfelelő sportújságírói munkát.

A
sportújságírás program időtartama:
 24 hónap

Átlagos
csoportlétszám:
 10-12 fő

További információ és jelentkezés:

NTGN | Kezdőlap