Csengettyűk címmel március 28-án érkezik a mozikba az egyik legsikeresebb magyar gyerekfilmsorozat hatodik része, mely a korábbi mozifilmekhez hasonlóan elsősorban a 2–6 éveseket szólítja meg. Az idén húszéves sorozatból készült mozifilm ezúttal is 13 részes meseválogatás, 13 új kaland a régi, jól ismert szereplőkkel és néhány vadonatúj karakterrel.

A sorozat két főszereplője: Bogyó, a csigafiú és Babóca, a katicalány. Barátaikkal, a közel száz egyénített kis állatszereplővel minden epizódban felfedezik környezetüket, az erdők, mezők és vizek világát. Eközben sok mindent megtanulnak egymásról, a közösségről és saját magukról is. A korábbi évadok epizódjaihoz hasonlóan a Bogyó és Babóca 6. – Csengettyűk is csupa olyan mesét tartalmaz, amely a korosztály tagjai számára ismerős élményekre, kihívásokra, érzésekre épül. A mesék nélkülöznek minden öncélú erőszakot, szándékuk szerint „szépre-jóra” tanítanak, a legkisebbek számára is jól követhetőek, könnyen befogadhatóak.

Miért vált ki rajongást, ugyanakkor elutasítást is a Bogyó és Babóca? Mi az oka annak, hogy Magyarország legismertebb mesehősei annyira megosztók a felnőtt közönség körében? Mit adnak mégis a gyerekeknek a csigafiú és a katicalány történetei, ami miatt ők ragaszkodnak hozzájuk? A Mesecentrum Kötve hiszem podcastjából kiderül!

A Bogyó és Babóca 6. – Csengettyűk 13 részes, ötperces epizódokból álló animációs mozifilm. Elsősorban a bölcsődés és óvodás korosztálynak szól, korhatár nélkül megtekinthető, így a legkisebbek számára első moziélménynek is kiváló. A kisgyerek közönség számára könnyen azonosítható formák, tiszta színek és az egész alakos karaktereket mutató kompozíciók alkalmazása segíti a legfiatalabb nézőket abban, hogy folyamatosan követni tudják a cselekményt. Ugyancsak a kisgyermekek életkori és filmnézési sajátosságainak figyelembevételével a mozik a szokásosnál alacsonyabb hangerővel vetítik a filmet, a moziteremben pedig nincs teljes sötétség.

A meseszereplők hangját ezúttal is Pogány Judit Kossuth- és Jászai Mari-díjas színművész kölcsönzi, aki nem kevesebb mint száz karaktert szólaltat meg egyedi hangon. A rajzfilm zenéjéért és hangzásvilágáért ismét Szabó Tibor, a gyerekdalairól ismert zeneszerző és előadóművész felel. A film a KEDD Animációs Stúdióban készült, rendezői Fazakas Kinga és M. Tóth Géza.