fbpx

Harmadszorra is újraválasztották az amerikai filmakadémia elnökét

Harmadszorra is David Rubin castingigazgatót választotta meg elnökének az Amerikai Filmművészeti és Filmtudományi Akadémia (AMPAS) – jelentette be a héten a testület.

Rubin, akinek több mint 100 film és televíziós produkció kötődik a nevéhez, egyebek között Az angol beteg és a Men in Black – Sötét zsaruk, kilencedik éve vesz részt kormányzóként a filmakadémia munkájában a szereplőválogatásért felelős igazgatók ágazatának képviselőjeként. A castingigazgató 2019-ben váltotta az elnöki poszton John Bailey operatőr-filmrendezőt.

Az elmúlt két évben Rubinnak sikerült teljesítenie a filmakadémia kitűzött céljait: számos nemzetközi, különböző etnikumú és női taggal bővítették az Oscar-díjakról szavazó testületet, hogy befogadóbb szervezetté váljon. Emellett a filmakadémia régóta készülő új múzeuma is várhatóan megnyitja végre a kapuit szeptemberben. Mindeközben a testületnek továbbra is komoly kihívásokkal kell szembenéznie, többek között az Oscar-díjátadó ceremónia csökkenő nézettségével és a filmipar egészét érintő mélyreható változásokkal, amelyeket a koronavírus-járvány csak felerősített.

A filmakadémia kormányzótanácsának négy tagját is újraválasztották, további négy személyt pedig első ízben neveztek ki. A megbízatások egy évre szólnak, és legfeljebb négy egymást követő évet lehet eltölteni ugyanabban a pozícióban.

Nyitókép: az akadémia épülete, forrás: Wikipédia

A rovat további cikkei