Vízi cirkuszi show, felnőtteknek szóló exkluzív műsor és egy igazi világszenzáció – sokszínű a Fővárosi Nagycirkusz friss kínálata.

Az eső a megtisztulás és az újjászületés jelképe, nem véletlen, hogy a Fővárosi Nagycirkusz új műsora a RAIN – Esőcirkusz címet kapta, amely az ajánló szerint egy cirkuszi imádság a békéért és a megtisztulásért, a kegyelemért és a megbocsátásért. A műsorban ukrán, orosz, fehérorosz és magyar artistaművészek lépnek porondra.

A különleges vizes technikának köszönhetően nagyszabású vízi cirkuszi show-t láthat a közönség Budapesten.

A porond hol fényjátékos szökőkúttá, hol csendes tóvá, hol háborgó tengerré változik át, ami a komoly technikai háttérnek köszönhető: egy 700 fúvókából álló, süllyesztő- és emelőrendszerrel ellátott szökőkútnak, amelyből a vízsugár 18 méteres magasságba is felcsaphat, valamint egy olyan medencének, amelyet egy 300 méter hosszú csőrendszer segítségével közel 11 000 liter 27 Celsius-fokos vízzel töltenek fel. A kábeleket speciális szigetelésű csöveken keresztül vezették be a víz alá, ahol egy nagy hidraulikus rendszert üzemeltető berendezés is megtalálható.

A műsorban fellép légtornász, egyensúlyozóművész, bohóc, illuzionista, a közönség láthat görkorcsolya-, görgő-, lengődrót-, rúd- és kézenállószámot is. A RAIN – Esőcirkusz április 9. és szeptember 18. között látható.

Kifejezetten felnőtteknek szól az április 15-én debütáló, augusztus 27-ig repertoáron levő új előadás.

A Magic Show a múlt század húszas és harmincas éveinek varietéjéből, a Moulin Rouge világából inspirálódik.

Az est illuzionistákkal, varázslókkal, trükkmesterekkel, bűvészekkel és artistaművészekkel idézi meg a vérbő és könnyed időket.

Május 5. és 8. között, a Madách Imre Nemzetközi Színházi Találkozó (MITEM) keretében egy különleges cirkuszi-mozgásszínházi darabot tekinthetnek meg az érdeklődők a Fővárosi Nagycirkusz szervezésében.

A Vietnamból érkező, hat alkalommal látható A O Show a bambuszcirkusz, az akrobatika, a kortárs művészet és a színházi látványművészet egyedi ötvözete.

Az előadás címe a lang pho szavakból ered, ennek jelentése: falu és város. A produkció egymás mellé állítja a vietnami vidéki élet szépségeit, kulturális gazdagságát és az urbanizációt, ezek kontrasztját, átalakulását és összeolvadását. Az előadást az Állatkert területén felépített sátorban láthatja a közönség.

Fotók: RAIN – Esőcirkusz. Fotó: Fővárosi Nagycirkusz/Urbán Ádám