A Godot Labor legújabb kiállításán Kaszás Konrád festőművész és Plank Antal szobrászművész együtt mutatják meg a vonalak, színek, kiterjedések szédítő világát. Habár más művészeti ágban alkotnak, műveik több ponton izgalmas párbeszédbe lépnek egymással, és egy közös vízióban oldódnak fel.

Mindketten a hazai absztrakt képzőművészeti élet figyelemreméltó szereplői. Dinamikus formáikkal, lendületes vonalaikkal és élénk, merész, mégis harmonikus színhasználatukkal friss és eleven műveket hoznak létre. A hasítás mindkét művész alkotási folyamatának állandó eleme. Plank szobrain az organikusan szerveződő élek szigorúságában, míg Kaszásnál a monokróm vászon felszínét megbontó, oldott vonalmintákban köszön vissza. A több emeletet betöltő kiállítás – Kaszás és Plank szuggesztív művein keresztül – különleges bepillantást nyújt a nonfigurativitás átható sodrásába.

A megnyitón Kaszás Konrád, Plank Antal és Cserhalmi Luca esztéta közös online tárlatvezetésén vehetünk részt. A kiállítást február 21-ig nézhetjük meg.

Fotó forrása: az esemény Facebook oldala