A következő évad nagyszínpadi bemutatói a Lila ákác, az Eldorádó, a Hajmeresztő, a Figaro házassága – avagy egy őrült nap és a Függöny fel lesznek, a gyerekeket pedig az Aranykulcsocskával várják.

A 2022/2023-as évadban Szolnokon birtokba vették az új színházépületet, melyet ünnepélyes keretek között avattak fel. Az évad első bemutatója a Liliomfi volt Keresztes Attila rendezésében, és még ősz elején elkészült a gyerekeknek szóló Ágacska, melyet Márkó Eszter rendezett. Novemberben A király beszéde kerül repertoárra Dicső Dániel rendezésében. Januárban és februárban az energiaválság miatt előadásokat nem tarthattak meg, de a próbák folytatódtak a Színműhelyben. Márciusban, a nyitáskor két bemutatóval várták a közönséget: Csiszár Imre rendezésében az Egy lócsiszár virágvasárnapja után a Koldusoperát mutatták be, melyet Eszenyi Enikő vitt színre. Az évad utolsó nagyszínpadi bemutatója április 28-án A fösvény volt Szabó Máté rendezésében.

Az előadások közül jövőre is látható az Ágacska, A király beszéde és A fösvény. A következő évadban a Színműhelyben tovább játsszák a New York-i komédiát, az Antigonét, a Névtelenült és Az öldöklés istenét, valamint bemutatják a Tercett – Móricz Zsigmond szerelmei című színpadi játékot.

A 2022/2023-as évadban vendégként érkezett a rendezők mellett Mucsi Zoltán, Schnell Ádám, Kaszás Mihály, Reider Péter színművészek. Vendégelőadásokkal gazdagította a repertoárt a Veres1Színház, a 10. Színházi Olimpia keretén belül pedig a székelyudvarhelyi Tomcsa Sándor Színház, illetve a Petrozsényi Színház.


64a27b2cc72bb659713481b4.jpg
Barabás Botond igazgató. Fotó: Szolnoki Szigligeti Színház

A Szigligeti Színház is vendégeskedett: a Városmajori Szabadtéri Színpadon a Sirállyal, a Színházi Olimpia keretein belül az Országos Színházi Szemlén, Debrecenben Az öldöklés istene című produkcióval, amelyet a Vidor Fesztivál nézői is láthattak. A nyíregyházi seregszemlén A fösvénnyel vesznek részt idén.

Tizenharmadik alkalommal rendezték meg az Ádámok és Évák Ünnepét, és több fontos helyi és országos jelentőségű rendezvénynek is helyet adtak.

A Mediaworks színésznépszerűségi szavazásán Dósa Mátyás lett a nyertes. A bérletesek által megszavazott évad színésze és színésznője, valamint a színház munkatársai által megszavazott, a háttérdolgozók elismerésére alapított Szendrey Brigitta-díj nyerteseit az évadnyitó társulati ülésen hozzák nyilvánosságra.

Dósa Mátyás, az évad legnépszerűbb színésze. Fotó: Szolnoki Szigligeti Színház