fbpx

Határozatlan időre elhalasztották a Grammy-díjátadó gálát

(FILES) In this file photo taken on January 28, 2018 Grammy trophies sit in the press room during the 60th Annual Grammy Awards in New York. - The organization behind the Grammys on January 5, 2022 postponed the music awards gala scheduled for January 31 due to "uncertainty surrounding the Omicron variant" that's ripped through the United States in recent weeks. (Photo by Don EMMERT / AFP)

A koronavírus omikron variánsának gyors terjedése miatt határozatlan időre elhalasztották az idei Grammy-díjátadó gálát. A showt január 31-én tartották volna meg egy Los Angeles-i arénában, a CBS televízió pedig élőben közvetítette volna.

A CBS és az amerikai lemezakadémia (National Academy of Recording Arts and Sciences, NARAS) közös közleménye szerint a gála megrendezése jelen körülmények között túl kockázatos lenne. A jelöltek nevét novemberben jelentették be. Jon Batiste amerikai jazz-, blues- és rockzenész kapta a legtöbb, 11 jelölést, őt Justin Bieber, Doja Cat és H.E.R követi nyolc-nyolc jelöléssel.

Az elmúlt évben is elhalasztották a díjátadót a koronavírus-járvány miatt. Akkor január helyett márciusban tartották meg a gálát, amely előre felvett részekből és egy kisebb közönség előtt, a távolságtartási szabályok betartása mellett megrendezett fellépésekből állt. A szervezők remélték, hogy ezúttal visszatérhetnek már a gála szokásos formájához egy nagyobb közönség előtt. Az est házigazdája Trevor Noah lett volna.

A CBS és a NARAS a döntést megelőzően konzultált a helyi hatóságokkal, egészségügyi szakértőkkel és a művészekkel is. „Zenei közösségünk tagjainak, a közönségnek és a produkciókon fáradhatatlanul dolgozó több száz embernek az egészsége és biztonsága a fő prioritásunk” – közölték a szervezők. A szórakoztatóipar más eseményeit is törölték vagy elhalasztották, mások mellett a Sundance Filmfesztivált és a Critics Choice Awards gáláját is.

Nyitókép: AFP/Don Emmert

A rovat további cikkei