fbpx

Hazai és nemzetközi designerek karolták fel a fogyatékossággal élő fiatalok ügyét

A Nem Adom Fel Alapítvány kampánya mellé álltak népszerű designerek, divattervezők, kozmetikai márkák, hogy egy-egy termékükkel támogassák a Mikes Lélekközpont megépülését.

A Mikes Lélekközpont ad majd otthont 10 fogyatékossággal élő fiatalnak, ahol önállóan élhetnek teljes életet, minimális segítség mellett. Budapesten és szűkebb agglomerációjában a fogyatékossággal élő fiatalok számára jelenleg nagyon kevés ilyen lehetőség van.

A kampány mellé olyan híres, nemzetközileg elismert designerek, tervezők és kozmetikai cégek álltak, mint a Toman Diet, Váczi Rozi Matyódesign, GAL Vitamin, PomPom Natúrkozmetikum,  MAGIKADESIGN, EcoMood Hungary, Líra Könyvkiadó, The Shortlist Stúdió, Fejős Éva és az Erawan Könykiadó, Napvirágszappan Manufaktúra, Örömkönnyek, Borbás Marcsi, Avadoo-PólóNeked, NuSkin, Apivita, Viszkok Fruzsi és a Lizzy Card, Bagdi Bella/Mentalfocus a Pozitivity társasjátékokkal, Hátitáska.hu, Mix Your Nature, Handrea, Violinda Design Szlovákiából, Bubura,  ZEMSE, Zólyomi Laura, Herczeg Zoltán (a felajánlók listája folyamatosan bővül).

A Mikes Lélekközpont megépítését támogatói tombola megvásárlásával lehet elősegíteni, a befolyt összeg pedig az építkezést hivatott támogatni. 

A Nem Adom Fel Alapítvány már évek óta szeretne segítséget nyújtani és megvalósítani ezt a támogatott lakhatási projektet. 2019-ben, az eddigi gyűjtéseik eredményeként sikerült megvásárolniuk egy 1600 négyzetméteres telket a XI. kerületi Mikes Kelemen úton. Következő lépésként szeretnék idén elkészíttetni a terveket, és ha lehet, elkezdeni az építkezést, hogy a beköltöző fiatalok álma mihamarabb megvalósulhasson. 

A tervezett Mikes Lélekközpont különlegessége, hogy az állam által fenntartott szociális intézményekkel ellentétben itt mindenkinek saját külön kis apartman kerülne kialakításra szobával és fürdőszobával, valamint egy közösségi tér konyhával, ahol a lakók kedvük szerint közösen is eltölthetnék szabadidejüket, de igény szerint elvonulhatnának saját lakrészükbe. Az esemény végén, február 16-án online sorsolják ki a szerencsés nyertesek nevét, akik támogatásukért cserébe hazavihetik a designerek által felajánlott termékek egyikét. Az eseményről bővebben itt lehet tájékozódni.

Nyitókép forrása: a Nem Adom Fel Alapítvány Facebook oldala

A rovat további cikkei