Farkas László múzeumigazgató az első  – Tokácsli Lajos festőművészről szóló – epizód felvétele előtt tartott csütörtöki sajtótájékoztatón elmondta, a kezdeményezés célja a régimódi történetmesélés hagyományainak felelevenítése mellett az, hogy az intézmény a járványhelyzet miatti kényszerű zárvatartás ellenére élményeket kínáljon a kultúraszerető közönségnek.

A tízrészesre tervezett sorozatban a város jelentős személyiségeinek életútját tárják az érdeklődők elé. A nézők korábban kevéssé ismert történeteket is hallhatnak mások mellett Koszta József festőművészről, Csallány Gábor régészről, a múzeum alapítójáról, Bugyi István sebész főorvosról, a kórház névadójáról vagy Fridrich János fényképészmesterről, akinek egykori műterme szolgál a felvételek helyszínéül.

A történeteket a helyi könyvtár által kiadott Szentesi anekdoták című sorozat köteteiből válogatták. Az izgalmas, tanulságos anekdotákat Farkas László történész, múzeumigazgató adja elő, aki eredeti szakmájára nézve színész.

A felvételeket a közgyűjtemény közösségi oldalain mutatják be a jövő héttől. A tervek szerint a múzeum a közeljövőben újabb tartalmakkal is jelentkezik a világhálón, a többi közt podcastok gyártását is előkészítik.

Nyitókép: Tokácsli Lajso Ártéri erdő című festménye