Ezen a héten sem maradunk ígéretes programok nélkül.

Február 6., csütörtök – Zenei kísérletezés Novai Gáborral

Forrás: Facebook

A Mörk zenekar billentyűse, az ifjabbik Novai Gábor számára mindig is fontos volt a zenei kísérletezés és az új utak keresése, olyannyira, hogy attól sem riad vissza, ha nem a klasszikus hangszereket kell megszólaltatnia. A Fonóban minden hónapban két művészt hív vendégül, hogy az éppen aktuális „kedvenc zajaikat” vonják be az improvizációba ezúttal Call me Unique és Krecsmáry Zsolt szólaltatnak meg mindent, ami csujjogat, klekkel, repcékel vagy blummol.

Február 7., péntek – Prog’s not dead

Fotó: Bodnár Dávid

…mert a progresszív zene nem halott, sőt mi több, reneszánszát éli! Ezt bizonyítja be az Akvárium Klubban a Polytrip és a Kassandra zenekar, akik egyaránt szokatlan dallamvilággal, váratlanul zenei fordulatokkal és komplex témákkal táncoltatják meg a közönséget. Jelszó: merj meglepődni!

Február 8., szombat – Tilos a Farsang!

Többek között a Zuboly zenekar is fellép az eseményen.

Ilyen bizarr farsangi buliban biztosan nem voltál még. A Tilos Rádió ezúttal is a Dürer Kertbe költözik, és négy helyszínen, a legelborultabb underground formációkkal, és persze a legmeglepőbb jelmezekben ünnepli a karnevált. Érdemes a buli előtt tombolát váltani, a koncertek között ugyanis nyereményeket sorsolnak ki.

Február 9., vasárnap – Télvégi nagy bevásárlás a WAMP-on

Forrás: WAMP Facebook

Kevés szebb télbúcsúztatást tudunk elképzelni a WAMP-nál, pláne, hogy most kedvezményesen vásárolhatjuk meg a legkülönlegesebb ruhákat, dísztárgyakat és kiegészítőket a tervezőktől. Ezúttal is bemutatkozik pár új arc: megismerhetjük a Rozmaring Hungarian Design-t, ahol tradicionális formavilágú, vidám ruhákat próbálhatunk, a SAKU-t, aki hulladékmentes termékeket készít a nejlonzacskó helyettesítésére, vagy akár Cornides Ágnest, aki az „egyszerű élet” jegyében tervez papír- és textiltermékeket.

Február 10., hétfő – Fiatal építészek kiállítása Győrben

A győri Széchenyi István Egyetem vándorkiállításán a fiatal építészeknek kiírt pályázat legjobb munkáit láthatjuk. Ez a tárlat 3. állomása.

Február 11., kedd – beszélgetés a kortárs női novellisztikáról Debrecenben

Gáspár-Singer Anna könyve bemutatóján

Napjaink egyik legégetőbb kérdése a nők és a férfiak megítélése közti különbség a karrier, a család, a művészetek területén. Ez nincs másként az irodalmi szférában sem, ahol a mai napig sok alkotó érzi úgy, hogy nehezebben érvényesül a neme miatt. Gáspár-Singer Anna, Harag Anita és Mécs Anna novellái ezeket a témákat járják körül napjaink társadalmának kontextusában.

Február 12., szerda – Saiid meg a „haverok” a Müpában

Aki valaha is betette a lábát a hazai underground hiphop vagy slam poetry eseményeire, biztos, hogy rögtön belefutott Süveg Márk, azaz Saiid nevébe. A műfaj egyik legfontosabb úttörőjét az Akkezdet Phiaiból ismerhetjük, de slamei, versei és közösségi megmozdulásai legalább olyan hangsúlyossá váltak már, mint zenei pályafutása. A müpás estjén az elmúlt 40 év legfontosabb mérföldköveit járja végig, és minden időszakhoz „plusz egy” kísérőt hív maga mellé a színpadra.

Február 13., csütörtök – Tarnóczi Fédra fotókiállítása Miskolcon

Fotó: Tarnóczi Fédra

A fiatal fotóművész elképesztő természetfotóiból nyílik kiállítás TERMÉSZET-es FÉNY-KÉP-ek címmel az Ifjúsági Ház Galériájában. Ha valaki igazán meditatív élményre vágyik, ide ellátogathat március 13-ig.