fbpx

Heti menü – melegen ajánljuk (07.16–22.)

Kulturális programajánlónk a hétre.

Július 16., csütörtök – Természetjárás egy belpesti lakásban

Mákó Bori videóinstallációja ezúttal a Szentkirály utca 34. szám alatti ingatlanba költözik, ahol meditatív utazásra hívja a látogatókat. A térspecifikus kiállításon kalandozva természeti motívumok, tájkép- és kertrészletek között találjuk magunkat, amiben szerves részévé válhatunk a napszakok, a víz, a növények változásainak. Ha már unod a szokásos meditációt, ez biztosan újszerű élmény lesz.

Július 17., péntek – Száguldás, Mozart, Szerelem Szegeden

Fotó forrása: Filharmónia Magyarország Facebook

Egy pohár bor, naplemente, Filharmónia Magyarország és Mozart – minden egy helyen, ami kellhet egy romantikus nyáresti randihoz. A szegediek a Harmónia Vonósötös, Kuti Ágnes szoprán és Bognár Szabolcs bariton előadását élvezhetik a Püspökség udvarában. Fontos részlet, hogy a bor ajándékba jár.

Július 18., szombat – zenés-irodalmi csendesülés a GreCSÓKOLlárral Szentendrén

Forrás: Dömörkapu Rengeteg Facebook

Kollár-Klemencz László erdőszéli kuckójába, a Rengetegbe már önmagáért érdemes ellátogatni: az autentikus kis parasztházban finom üdítőket és palacsintát vehetünk, hogy aztán Dömörkapu tájaiban gyönyörködve, a természet lágy ölén fogyasszuk el őket. És ha mindez nem lenne elég, szombaton a tulajdonos művésszel és író barátjával, Grecsó Krisztiánnal is találkozhatunk, akik otthonos közegben adják elő közös estjüket. Lesz irodalom, lesz zene, és remélhetőleg jó idő is.

Július 19., vasárnap – LiveAct és YogaFlow az elmélyülés jegyében a Stopper Hajón – Budapesten

Herold János, azaz Yank egy korábbi interjúnkban már pedzegette, hogy szívesen készítene zenei aláfestést jógaórához. Nos, erre nem kellett sokat várnunk: vasárnap a Stopper Hajó fedélzetén mozgó meditáción, majd hangrelaxáción segíti az elmélyülést a zenész, míg PetraFlow a légzésre fókuszáló ászanákat diktálja. Zhao Zhou speciális teát készít az egybegyűlteknek a jóga előtt és után is, így a hidratálás is garantált.

Július 20., hétfő – Kortárs képzőművészeti program kamaszoknak – Debrecenben

Forrás: MODEM Facebook

Ez a program a késői gyerekkor és fiatal kamaszkor között kalandozó, művészeti érdeklődést mutató fiatalokat várja. A Modem 4 napos minitáborában a gyerekek kortárs műalkotásokkal ismerkedhetnek meg, fejleszthetik kreativitásukat, kommunikációs készségüket és nem utolsó sorban új barátokat szerezhetnek.

Július 21., kedd – Rekeszizomedzés a Pótkulcsban – Budapesten

A Stand-up Budapest fellépői most először lépnek fel a Pótkulcsban, hogy egy kis vidámságot csempésszenek a kedd esténkbe. A belépés ingyenes, de 1000 ft ajánlott adománnyal támogathatod a csapatot, ha a jövőben is szeretnél a vicceiken nevetni.

Július 22., szerda – Ismerd meg az Átrium titkait! – Budapesten

Fotó: Mészáros Csaba

A Margit körúti Átrium rengeteg titkot őriz a falai között. Szerdán bebarangolhatjuk a színház legrejtettebb zugait, azokat a termeket, kelléktárat, pincét és mozigépházat, ahova egy átlagos estén biztos nem engednének be bennünket. Kiderül többek között, hogy miért örültek az emberek, hogy vér ömlött a büfébe, hogyan próbálták kirabolni a színházat, és milyen koncepció alapján tervezte meg az épületet Kozma Lajos.

Kiemelt fotó: Fejér Bernadett képe

A rovat további cikkei