Szeptember 17., csütörtök – Turbo-koncert az Instantban

Fotó: Lányi Kristóf

Az idén 15 éves zenekart valószínűleg már senkinek sem kell bemutatnunk: eddigi pályafutásuk alatt 4 lemezt adtak ki, két Fonogram-díjat zsebeltek be, és a 2020-as A Dal versenyen is bekerültek a legjobb négy közé. Az elmúlt 5 évben takaréklángon működő banda évente csak 1-2 koncertet ad, ezért hiba lenne kihagyni a csütörtöki lehetőséget.

Szeptember 18., péntek – beszélgetés Beck Zolival és Terék Annával

Fotó: Sinco

Szeptember 17. és 20. között rendezik meg a Pécsi Ünnepi Könyvhetet, aminek kiemelkedő programjai a pénteki beszélgetések. Először Beck Zoli mesél Pálfy Eszternek, majd Terék Anna beszélget Mohácsi Balázzsal – középpontban, természetesen, az irodalom. A belépés ingyenes.

Szeptember 19., szombat – Szecessziós séta Szegeden

Forrás: Facebook

Szeged híres a gyönyörű szecessziós épületeiről – ezt helyezi középpontba a Tourinform irodától induló séta, amin útba ejthetjük a legmeghatározóbb városrészeket. A program során megismerhetjük többek között Lechner Ödön, Raichle Jenő Ferenc, Kátay Pál, Magyar Ede és Margó Ede építészeti gondolkodásmódját, kedvenc anyagait és formáit, amik hozzátettek ahhoz, hogy az egyik legszebb magyar városként emlegessük Szegedet.  

Szeptember 20., vasárnap – WAMP Design Vásár 09.20.

Forrás: WAMP Facebook

Ha ősz, akkor gardróbfrissítés! Ha pedig tudatosan szeretnél vásárolni, és nem csak az érdekel, mit veszel fel, hanem az is, milyen alkotók kezei közül kerülnek ki azok, akkor érdemes ellátogatnod idén is a WAMP-ra. A Bálna Budapest impozáns helyszínén közel 100 alkotóval találkozhatunk, limonádézhatunk, beszélgethetünk. Az idei vásár kiemelt „tárgya” a legyező, ami most reneszánszát éli, pláne ha olyan menő brand készíti őket, mint a Mészáros Szani és Patkós Luca alapította Bzzz Fans.

Szeptember 21., hétfő Mindenki másban utazik

A pop-up kiállítás az idei PesText Fesztiválhoz kapcsolódik, és a világirodalmi programsorozatban feltűnő illusztrátorok munkáiból válogat össze egy igencsak színes képanyagot. A tárlat címe számos jelentésréteggel bír: egyrészt Európa különböző pontjain tevékenykedő művészek munkáit láthatjuk, másrészt mindenki a saját művészeti nyelvén, a saját stílusában hozta létre alkotását.

Szeptember 22., kedd – Dollár Papa Gyermekei: KELET – ősbemutató

Forrás: Trafó

A Tampere-i Egyetem átfogó kutatást készített, amiben a posztszocialista és volt hidegháborús országok gyerekkori emlékeit vizsgálja, illetve az emlékek reprezentációin keresztül igyekszik hidat alkotni a tudományos terület, valamint a művészetek között. Ennek a projektnek a részeként valósul meg a Dollár Papa Gyermekeinek új előadása is, amit az összegyűjtött emlékek ihlettek.

Szeptember 23., szerda – Flanger Kids a Központban

Mióta új térrel bővült a Madách téri Központ, már nem csak ablaki DJ-szetteket, de akár koncerteket is élvezhetünk a lenti kis „garázsban”, ahol kisebb, de annál jelentőségteljesebb bandák lépnek fel szerdánként. Láttuk már többek között az Agavoidot, Villő Acetone-t és a Kutyára Yeah-t, ezen a szerdán pedig egy elektronikus duó, a Flanger Kids szolgáltatja a talpalávalót. Ha szereted Mount Kimbie-t és Bonobót, valószínűleg élvezni fogod ezt a koncertet is.

Kiemelt kép: Turbo Facebook / Lányi Kristóf