Szokásunkhoz híven most is összegyűjtöttük nektek azokat a programokat, amikre érdemes ellátogatni a következő napokban az országban.

November 21., csütörtök Fényfestés a Magyar Tudományos Akadémia főhomlokzatán

Ha mindig izgatottan böngészed a tudományos kutatásokról szóló cikkeket, és valami igazán látványos programmal indítanád be a heted, a Centrum Production vetítése neked szól. A World Science Forum konferencia részeként monumentális fényfestés lesz látható az MTA Duna felőli oldalán 18.30 és 23.00 között ma és holnap, a felvillanó snittek pedig a mesterséges intelligencia, az űrkutatás, a klónozás, a gépek és az emberek közti kapcsolat kérdéseire keresik a választ. A Besnyő Dani által megálmodott csodát a művészlelkeknek legalább annyira ajánljuk, mint a tud-tech világ szerelmeseinek.

Bővebb információ a Facebook-eseményben olvasható.

November 22., péntek Apey & the Pea és Stubborn-koncert Szegeden

Fotó: Bodnár Dávid

A hazai metálvilág talán legkedveltebb zenekara nemrég Laravsra változtatta nevét a külföldi karrier érdekében, a szegedi rajongók ettől függetlenül ugyanazt az őrületet várhatják a pénteki bulitól, amit anno Apey&the Pea koncerteken megszoktak már. A szegedi buli az október óta tartó turné egyik állomása, melyen már ízelítőt adnak azokból a dalokból, amiket jövő év őszén debütáló új lemezükre készítenek. „Ezzel az anyaggal zeneileg nagyon messzire megyünk. Hideg, helyenként kifejezetten morbid lesz, tele új dolgokkal” – mesélte a frontember, Áron András „Apey”.

Bővebb információ a Facebook-eseményben olvasható.

November 23., szombat JazzaJ / amfora (Lanuk, Triglav, Új Bála, Noahstas)

Októberi Jazzaj
Forrás: Facebook

Az immáron 8 éve futó nyitott-zenei koncertsorozat a budapesti underground élet egyik legékesebb színfoltja, pláne, ha kedveled a free-jazz és az experimentális pop stílusát. Ezen a szombaton Lanuk különleges EP sorozatát ismerhetjük meg, amelyben egy-egy előadóval közösen készített, egymásra reagáló számokat ad elő. Hogy pontosítsunk: az egyik előadó rögzít egy dalt, mire a másiknak a saját felvételével kell folytatnia a lemezt. Az esten Lanuk és Triglav, majd Noahstas és Új Bála „párbeszédét” hallhatjuk.

Bővebb információ a Facebook-eseményben olvasható.

November 24. vasárnapWoody Allen-nap a Kino Cafe-ban

Egy esős nap New Yorkban

Woody Allen az a típusú filmrendező, akinek az alkotásait hangulattól függetlenül, bármikor újra lehet nézni. Legnagyobb örömünkre november 28-án az új filmje, az Egy esős nap New Yorkban is moziba kerül, ezt előzi meg a 24-ei premier előtti vetítés. A Cinetal és a Kino Cafe stábja úgy döntött, egy teljes napot szentel a négyszeres Oscar-díjas rendezőnek, így az új romkom mellett az elmúlt évek legjobb Woody-filmjeit is műsorra tűzik.

Bővebb információ a Kino oldalán olvasható.

November 25. hétfő – Ünnepi könyvhét a PIM-ben

Ha te is azok közé tartozol, akik december 24-e reggel kapnak észbe, és az utolsó pillanatban próbálnak karácsonyi ajándékot vadászni a szeretteiknek, ez a program neked lett kitalálva. A december 15-ig nyitva tartó Első Ünnepi Könyvvásáron a legnagyobb kiadók friss könyvújdonságai között válogathatsz (amiket nem mellesleg kedvezménnyel árusítanak), de vásárolhatsz diafilmet, részt vehetsz felolvasásokon és ételkóstolókon is.

Bővebb információ a Facebook-eseményben olvasható.

November 26. kedd A Bajdázó koncertjével indul a debreceni PusztaHang Live Session

Forrás: Facebook

 A PusztaHang azzal a céllal indít Live Session sorozatot Debrecenben, hogy bemutassa a helyi közönségnek azokat a zenekarokat, amik korábban nem jártak még a városban. Ígéretük szerint a koncerteket olyan tematikus keretben helyezik el, amely köré a legkülönfélébb érdeklődésű és zenei irányultságú emberek össze tudnak gyűlni. A session első találkozóján a 10 éves Bajdázó hozza el atmoszferikus dallamait a Malter falai közé.

Bővebb információ a Facebook-eseményben olvasható.

November 27. szerdaTimothy and The Things: Vadászat

Fotó: Véner Orsolya

Mi történik, ha három férfit bezárnak egy térbe, teljes egymásra utaltságban? Hogyan őrzik meg a függetlenségüket, és mindeközben hogyan alakítanak ki párbeszédet, majd kötődést egymás között? A vadászat az egyik legősibb elfoglaltság, amit férfiak űznek, és most, 2019-es köntösben ismét ez az ösztönös, túléléshez szükséges tevékenység áll a középpontban. Déri András, Várnagy Kristóf és Kelemen Patrik táncelőadása egyszerre elgondolkodtató, ironikus és határfeszegető.

Bővebb infó a Trafó oldalán olvasható.