Szombaton kezdődik a Veszprémi Tavaszi Fesztivál. Az április végén záruló rendezvénysorozat a programot szervező Pannon Várszínház saját produkcióit és vendégelőadásokat vonultat fel.

Vándorfi László igazgató elmondta: március 7-én a Hair című musical, március 8-án Dés László-Geszti Péter-Grecsó Krisztián A Pál utcai fiúk című, Molnár Ferenc regénye nyomán készült zenés játéka lesz látható. Március 13-án Joe Landry Az élet csodaszép című élő rádiójátéka kerül színre. A színdarab alapjául az 1947-ben James Stewart főszereplésével bemutatott film szolgál.

Az Íróportrék élőben című sorozat első vendége Tompa Andrea író lesz március 21-én. A kortárs magyar írókat bemutató sorozat a fesztivál után folytatódik, a meghívottak között szerepel mások mellett Bereményi Géza és Bodor Ádám is.

Március 21-én lép a közönség elé a Frenák Pál Társulat a Birdie című kortárs produkciójával. Az előadás a szabadság és a bezártság kettősségét boncolgatja.

William Shakespeare Hamlet című tragédiája kerül színre március 22-én és ugyanezen a napon Ladik Katalin Alice Kódországban című performanszát láthatják az érdeklődők. Az előadás alapkérdése az, hogy van-e kiút a fogyasztói társadalom kódokkal telerajzolt világából. A fesztivált Marc Camoletti Boeing, boeing – leszállás Párizsban című vígjátéka zárja április 25-én.

Nyitókép: Birdie, fotó: Boczkó Tamás