Mintegy hetven programmal várja az érdeklődőket a Rippl-Rónai Fesztivál, amelyet május 26. és 29. között tartanak Kaposváron.

A négynapos fesztivál a város hét pontján zajlik.

A látogatók könnyű- és komolyzenei koncerteken, táncszínházi és gyermekelőadásokon vehetnek részt, valamint láthatnak több kiállítást is. A programok egy része ingyenes, a többire belépőjegyet kell váltani.

A komolyzenei események között szerepel Szamosi Szabolcs orgona- és Pálfalvi Tamás trombitaművész produkciója, Rost Andrea és az Anima Musicae Kamarazenekar fellépése, és Balázs-Piri Soma zongorakoncertje is.

Ember az Embertelenben címmel nyílik Magyarországon még sohasem látott volumenű életműkiállítása Mednyánszky László festőművésznek.

A 90 alkotást bemutató tárlathoz a Szépművészeti Múzeum, a Magyar Nemzeti Múzeum és az Egri Főegyházmegye is adott kölcsön képet.

A könnyűzene képviselői közül színpadra lép a Beatrice, a Honeybeast, az Azahriah, a Dzsudló, a Wellhello, ByeAlex és a Slepp, a BSW és Metzker Viktória.

A gyerekprogramokon óriásbábosok és bábosok, mutatványosok és énekesek gondoskodnak a legkisebbek élményeiről, de lesz menetszínház, előkerülnek különféle, ingyenesen kipróbálható játékok, lesz gyerekszínház, ugrálóvár és vattacukor is.

Fotók: Ripp-Rónai Fesztivál