fbpx

Hetvennél több ingyenes program a Déryné Fesztiválon

Július 19. és 23. között rendezik meg Sátoraljaújhelyen és környékén a Déryné Fesztivált. Fellép többek között a Csík zenekar, a Bohemian Betyars, Balkan Fanatik, Besh o droM, valamint a Budapest Jazz Orchestra. A Déryné Társulat produkciói mellett látható lesz az István, a király is.

A fesztivál nyitóelőadása a Déryné Társulat: Szemet szemért című produkciója lesz. A Barangoló Drámaírói Műhelyben született művet Kis Domonkos Márk, a Déryné Program igazgatója állította színpadra. Másnap a völgyszínházban a Forrás Néptáncegyüttes előadása, a Mestermunka debütál. 40 éves jubileumi turné keretében, legendás énekesek kíséretében érkezik Sátoraljaújhelyre az egyik legnépszerűbb magyar rockopera, az István, a király. Műsorra kerülHunyady Sándor klasszikusa, a Lovagias ügy a Déryné Társulat előadásában, Bakos-Kiss Gábor rendezésében. Domján Edit és Szécsi Pál kettősének állít emléket a Két összeillő ember című előadás.

Idén is turnéra indul a Theaterwagen, a mozgó színházi karaván a Fabók Mancsi Bábszínháza két produkciójának, az Azért a kis bolondságért című vásári bábjátéknak, valamint A halhatatlanság országa című előadásnak ad otthont.

A fesztivál a legkiválóbb népzenei formációkat vonultatja fel. Fellép a Csík zenekar, a Balkán Fanatik, a Besh o droM, a Bohemian Betyars, de Sátoraljaújhelyre érkezik a Budapest Jazz Orchestra is. A koncertek sorát gazdagítja a zsámbéki ethno-beat formáció, az Aurevoir, az a Kaláka, a Tárkány Művek, Dánielfy, Swing Girls, a Keleti Brass Band, valamint visszatér a Hutchky & Stars.

A Magyar Nyelv Múzeuma park ad otthont a családi programoknak. A Déryné Társulat, a Langaléta Garabonciások, a repülő akrobaták, papírszínházi előadás, kerekítő mondókázó és népi játszóház is várja a gyerekeket.

A fesztivál helyet ad a KultUp programsorozat záróeseményének, a KultCamp közösségépítő minifesztiválnak. A Rákóczi Szövetséggel karöltve 450 középiskolást látnak vendégül a táborban.

Fotó: Fejes Bence

A rovat további cikkei