Az esemény – követve a nagy múltú veszprémi kortárstánc-fesztivál hagyományait – összművészeti programot mutat be, melyben helyet kap a tánc, a színház, az irodalom és a zene, mindemellett célja a határon túli magyar alkotók bemutatása.

November 19-én a veszprémi Hangvillában Ladik Katalin Alice Kódországban című darabját láthatjuk. Az újvidéki származású színésznő és költő sajátos előadásaival a magyar és a nemzetközi performanszművészet kiemelkedő alakja. Az előadás után a közönségnek lehetősége nyílik beszélgetésen is részt venni az alkotóval. Az est moderátora Ladányi István irodalmár.

November 20-án az esemény egyik legérdekesebb programelemét ingyenesen tekinthetik meg az érdeklődők: Géczi János költő beszélget Tolnai Ottó Kossuth-díjas íróval, költővel, műfordítóval és Nagy József (Josef Nadj) táncos-koreográfussal a nemrégiben megújult Csermák Antal Alapfokú Művészeti Iskola Auer-termében.

Az idei esemény legfőbb momentuma november 21-én a világhírű koreográfus, Nagy József (Josef Nadj) előadásának hazai premierje. A nagysikerű OMMA a velencei biennálé és a szabadkai Desiré Fesztivál után itt mutatkozik be először Magyarországon.

A HÍD – Vajdasági Alkotók Veszprémben háromnapos programsorozat a TÁNC Nemzetközi Kortárs Fesztivál összművészeti eseménye, melyet a Pannon Várszínház a Veszprém–Balaton 2023 Európa kulturális fővárosa kiemelt partnerintézményeként hagyományteremtő jelleggel és azzal a céllal szervez, hogy kivételes előadásokat mutasson be a megyeszékhelyen, hiánypótló és egyedülálló műsorkínálatot nyújtva a nyitott és érdeklődő közönségnek.

Nyitókép: OMMA. Forrás: a Pannon Várszínház Facebook-oldala