Több mint másfél évtizeddel ezelőtt hívták életre helyi művészek ? Hódmezővásárhely városának támogatásával ? a képzőművészeti szimpóziumot, amelynek célja, hogy a nagy múltra visszatekintő vásárhelyi festőiskola hagyományaira támaszkodva és ezeket újraértelmezve szülessenek sokszínű alkotások a szimpóziumon résztvevő művészek két hetes együtt gondolkodásának eredményeként.


szimpoziumhodmezo_500x375.png
Fotó: hodmezovasarhely.hu

A különböző szemléleteket valló alkotók, Balogh Gyula, Bíró Botond, Blaski Márta, Bodor Zoltán, Horváth Roland, Jakucs János, Kéri László, László Dániel, Nagy Attila, Szabó Ábel, Sonkoly Tibor és V. Nagy Nándor a vásárhelyi realista hagyományokra építve, de azt széles skálán értelmezve vonultatják fel munkáikat.

 

A Bartók Béla úti kiállítóhelyen az év végéig megtekinthető tárlaton köszöntőt mond Nagy Imre, a Tornyai János Múzeum igazgatója. A ma esti megnyitón Mohácsi Szilvia televíziós műsorvezető, szerkesztő ajánlja az alkotásokat a közönség figyelmébe, a vernisszázson Heigl László bőgős és DJ Panda biztosítja a zenei aláfestést.