Hajdú Farkas-Zoltán író és műfordító 1959-ben született Csíkszeredában. 1983-ban végzett a kolozsvári Babeş–Bolyai Tudományegyetem magyar–német szakán, ugyanitt 1998-ban doktori fokozatot szerzett. 1987-ben politikai okok miatt a Securitate nyomására Németországba emigrált. 1988-tól a Szabad Európa Rádió számos, az erdélyi kultúrával foglalkozó – Bors Tamás néven jegyzett – rádiós esszéjét közvetítette.

1990-ben részt vett a csíkszeredai Pro Print könyvkiadó megalapításában. Az 1993-ban megindított, néprajzi és történelmi tárgyú munkákat tartalmazó Krónika Könyvek-sorozatnak négy évig volt szerkesztője. 1999-ben a Frankfurti Könyvvásárra, ahol Magyarország a díszvendég, német nyelvű antológiát szerkesztett és adott ki Heidelbergben, Siebenbürgen – Magie einer Kulturlandschaft  (Erdély – egy kultúrtáj varázsa) címmel, amely a Korunk reprezentatív, Kelet-Európa társadalmaival, kultúráival foglalkozó tanulmányait, esszéit foglalja magába.

2004-ben a Dunatáj Alapítvány felkérésére forgatókönyvet írt az erdélyi szászok exodusáról (Az árulásról). A belőle készült filmet is ő rendezte, Balog Gábor társrendezővel. A forgatásról szóló esszéregénye (Szászok – egy árulás) a kolozsvári Koinónia kiadónál jelent meg. Közel húsz kötet szerzője, legutóbbi magyar nyelvű kötetei A dolgok rendje, A homályban maradás ösztöne, Békebeli 1913, Ki ez az Ipse?, Csonkamagyar 1919 címmel jelentek meg a csíkszeredai Bookart Kiadónál. Számos műfordítása közt ott találjuk Urs Widmer: Valter Lustig zarándoklata és Hans-Erhard Lessing: A bicikli kultúrtörténete című művét.

A rendkívül izgalmas alkotói pályájú és életutat bejárt szerzővel Márton László író beszélget. A rendezvény házigazdája Murányi Sándor Olivér író, támogatói a Szépírók Társasága és a Pócsmegyeri Polgármesteri Hivatal.

A könyvek a helyszínen kedvezményesen megvásárolhatók, a szerző dedikál. Mindenkit szeretettel várnak.