Hűsítő percek a szörpökkel

Tudomány

Menta, citromfű, zsálya, rozmaring, kakukkfű: csak néhány növény, amelyekből mennyei virágszörpöt is készíthetünk. A Petőfi Akadémia friss epizódjában megmutatjuk, hogyan!

„Régen majdnem mindenki csak málnaszörpöt ivott, de aztán új növények is a palettára kerültek a szörpkészítéskor. Ezek a növények nem csak szörpként jók, de ugyanúgy lehet velük teát ízesíteni, és limonádét is lehet készíteni belőlük” – magyarázza Tischnerné Tóth Szilvia kistermelő, aki videónkban lépésről lépésre mutatja meg a mentaszörpkészítés folyamatát, így a kezdők is könnyen elsajátíthatják az alapvető praktikákat.

Miért és hogyan vigyázzunk a virágporra? Mennyi citromsavat használjunk? És mire figyeljünk szirupkészítéskor? Ez is mind kiderül a Petőfi Akadémia friss epizódjából!