Hűsítő percek a szörpökkel

Menta, citromfű, zsálya, rozmaring, kakukkfű: csak néhány növény, amelyekből mennyei virágszörpöt is készíthetünk. A Petőfi Akadémia friss epizódjában megmutatjuk, hogyan!

„Régen majdnem mindenki csak málnaszörpöt ivott, de aztán új növények is a palettára kerültek a szörpkészítéskor. Ezek a növények nem csak szörpként jók, de ugyanúgy lehet velük teát ízesíteni, és limonádét is lehet készíteni belőlük” – magyarázza Tischnerné Tóth Szilvia kistermelő, aki videónkban lépésről lépésre mutatja meg a mentaszörpkészítés folyamatát, így a kezdők is könnyen elsajátíthatják az alapvető praktikákat.

Miért és hogyan vigyázzunk a virágporra? Mennyi citromsavat használjunk? És mire figyeljünk szirupkészítéskor? Ez is mind kiderül a Petőfi Akadémia friss epizódjából! 

Ez is érdekelheti

A bevásárlóközpontokban biztosan nem kapunk igazi kovászos kenyeret

Az ok egyszerű: a nagyipari méretekre lehetetlen adaptálni azt az időigényes folyamatot, amelynek a vége a kívül ropogós, belül foszlós kenyér. Otthon viszont érdemes kivárni!

Ezek a seprűk nem (csak) boszorkányoknak készülnek!

Egy jó seprű a mai napig minden háztartásban nélkülözhetetlen, a jó seprű ismérve pedig az, hogy nem műanyagból, hanem javarészt természetes anyagokból – cirokból, fából, eredetileg pedig fűzvesszőből – készül. A Petőfi Akadémia epizódjából megtudhatjuk, hogyan!

Komposztálás a panelházak tövében? Igen!

Komposztálni bárhol lehet, ezt pedig mi sem bizonyítja jobban, mint hogy a Zuglóban működő Zsálya Kertben is aktívan használják a kijelölt komposztálókat a környéken lakók. De vajon napfényre vagy árnyékra van szüksége a komposztnak, és mi az, amit semmi szín alatt ne tegyünk bele az újrahasznosítandó zöldhulladékok közé? Mutatjuk a pompás komposzt legfontosabb titkait!

Gyógyszer volt a pálinka, de ötvenegy fok alatt vigyázni kellett vele

Mi kell a jó pálinkához? Jó gyümölcs. De vajon mitől jó a gyümölcs és egyáltalán milyen fajtákból érdemes elkészítenünk a nedűt? Egy biztos: az alapanyagnak tisztának kell lennie.