A tagok tisztában vannak azzal, hogy milyen nehéz kisgyermekekkel megélni ezt a szigorításokkal teli időszakot, hiszen ők maguk is összesen közel 80 gyermeket nevelnek. A felnőtteknek hagyományos húsvéti hangversenyüket ajánlják online ingyenesen, amelynek műsorába idén igazán örömteli, életigenlő és lélekemelő művek kerültek. A legkisebbeknek pedig az internetről elérhető, letölthető játékokkal, kifestővel kedveskednek a tavaszi szünetben. A szemfüles pécsiek egyéb meglepetésekre is bukkanhatnak a belvárosban sétálva.

„Reméljük, hogy amennyire nekem és kollégáimnak öröm volt a sok ötlet közül a legjobbakat, a kedves rajzok közül a legbájosabbakat, a többnyire zenei kötődésű játékok közül a legizgalmasabbat kiválasztani és ezt a projektet útjára indítani, ugyanolyan örömet okoz majd a családoknak, elsősorban a kicsiknek. Apró gesztus, de anyaként én is tudom, milyen megnyugvás tud lenni egy új játék, egy új élmény, ami tartalmasan leköti egy időre a srácok figyelmét” – nyilatkozta Graf Orsolya, a Pannon Filharmonikusok marketing- és kommunikációs vezetője.

A zenekar nem először dolgozik együtt a pécsi Ferling Szonjával, aki a gyermekkor varázslatos világát idézi akvarellel, festékkel, vagy digitális technikával készített munkáiban. A Pannon Filharmonikusok Lickl-díjas grafikusa, Lakatos Kornél varázsolta össze a különálló elemeket, játékokat, rajzokat. A zenekar honlapján találhatóak a játékok piciknek és kicsit nagyobbaknak egyaránt.

Nyitókép forrása: a zenekar weboldala