fbpx

Húsvét a tavaszi vásárban

Húsvéti faluvá változik a Városháza park, ahol tojásvadászat, kézműves-programok, térzene és húsvéti gasztronómiai különlegességek várják a családokat április 15. és 18. között.

Aki még nem járt a tavaszi vásárban, a záró hétvégén még válogathat az egyedi kézműves termékekből, kipróbálhatja a nosztalgia-körhintát és gyönyörködhet a Míves Tojás Múzeum gyűjteményében.

Gyerekprogramok
Ízművesek

A tavaszi színekbe öltözött Városháza parkban családi és gyermekprogramok várják a látogatókat az ünnepi hosszú hétvégén, esténként pedig rockabilly-, jazz- és bluesdallamok fokozzák a vásári hangulatot. Pénteken a Dynamite Dudes, szombaton az AlmAcoustic Duo, vasárnap pedig a Teddy Harpo formációkkal találkozhatnak 18 és 20 óra között a vásározók.

A gyermekeket nosztalgia-körhinta és rengeteg játékos program várja. Négy napra húsvéti faluvá változik a vásártér, ahol az ünnepkörhöz kapcsolódó családi programok, gyermekjátékok és kézműves-foglalkozások kínálnak közös kikapcsolódást kicsiknek és nagyoknak. A nagy húsvéti tojásvadászatba az egész család beszállhat.

Húsvéti ételek

Nem érdemes kihagyni a zengővárkonyi Míves Tojás Múzeum gyűjteményének legszebb darabjait bemutató kiállítást sem. A különböző technikákkal készült, változatos népművészeti motívumokkal díszített apró csodák vitrinekben várják a nézelődőket. Húsvéthétfőn pedig akár ki is próbálhatják magukat a tojásdíszítés aprólékos munkájában: Berszánné Román Erzsébet, a tojáskarcolás mestere tart bemutatót és kézműves-foglalkozást.

Míves Tojás Múzeum

A már megszokott vásári forgatag, az egyedi kézműves termékekkel megrakott standok és a gasztronómiai különlegességeket kínáló egységek továbbra is várnak mindenkit. A vásárban csak minőségi, hazai termékeket láthatnak és kóstolhatnak, a hagyományos vásári ételek és italok mellett pedig húsvéti ínyencségek is várják látogatókat.

Képek: Budapesti Tavaszi Vásár

A rovat további cikkei