Március 15-én ismét ünnepi programmal várja látogatóit a szentendrei Szabadtéri Néprajzi Múzeum. Huszártábor, lovas díszbemutatók és verbuválás színesíti a programot az 1848-as forradalom ünnepén.

A Hagyaték Lovas Egyesület huszárjai ügyességi játékokkal, bemutatókkal, huszárkiképzéssel mutatják be a huszárok katonai képességeit, viseletét, fegyvereit. Az érdeklődők megismerkedhetnek a március 15-i ifjak történetével, próbára tehetik tudásukat a kiképző iskolában. A kézműves foglalkozásokon el lehet készíteni a '48-as viseletek elengedhetetlen kellékeit, és megkóstolhatják az erdélyi konyha népszerű eledelét, a puliszkát, de terítékre kerül Petőfi Sándor egyik kedvenc eledele, a töpörtyűs pogácsa is.

Az Erdély épületegyüttesben, amelyről képriportunk itt látható, az 1848–1849-es szabadságharc erdélyi eseményeiről és Petőfi Sándor életének erdélyi helyszíneiről hallhatnak az érdeklődők. Az ünnep alkalmából megkoszorúzzák a Skanzenben az Erdély épületegyüttes ’48-as honvéd emlékművét. Az ünnep után, április 1-től teljes nyitvatartással várja látogatóit a szentendrei Skanzen.

Nyitókép: Huszárok a szentendrei Skanzenben. Fotó: Szabadtéri Néprajzi Múzeum