Az új szezon a felújítást követően a tervek szerint október 4-én indul a Thália Színházban A hőstenor című darabbal. A felújítás alkalmával a színházban megújul a hűtés-fűtés rendszer, a lámpapark és a hangosítás. Schell Judit elmondta: a Mikroszínpadból, ahol a munkálatok még folynak, egy új, 160 főt befogadó játszóhely jön létre Thália Télikert néven. A megújuló helyszínen az első bemutatót májusban tartják: Tarnóczi Jakab rendezésében Gerhart Hauptmann Rose Bernd című darabját tűzik műsorra. Tájékoztatása szerint a társulat új tagja Mórocz Adrienn. Távozik a társulattól Fodor Annamária és Csányi Sándor, a színházban játszott szerepeiket azonban megtartják.


_mg_5884_600x400.png
Gubás Gabi, Szabó Győző, Pindroch Csaba, Szervét Tibor és Paczolay BélaFotó: Gábor Krisztián

 

A művészeti vezető a 2018/2019-es évad bemutatóit ismertetve elmondta: az első premiert október 13-án tartják, Legyen férfi, monsieur Pignon! címmel egy francia vígjátékot tűznek műsorra. A darab, amelynek próbái már folynak, Francis Veber Addig jár a korsó a kútra. című filmjének a szerző által készített színpadi adaptációja. A Daniel Auteuil és Gérard Depardieu főszereplésével bemutatott francia film színpadi változata Hamvai Kornél fordításában látható. Mint elhangzott, a mű tükröt tart elénk az állandó megfelelési kényszerről, a tájékozatlanságunkból eredő sztereotípiákról. A mű az egymásra figyelés fontosságáról szól. A darabban Pindroch Csaba, Szervét Tibor, Szabó Győző, Gubás Gabi, Vida Péter, Nagy Viktor és Tóth Eszter játszik, rendezője Paczolay Béla.

 

A Thália Színházban december 15-én mutatják be Georges Feydeau Bolha a fülbe című bohózatát Kelemen József rendezésében, aki három sikeres előadást rendezett már a Thália Színház nagyszínpadán. A Feydeau-darabban Szervét Tibor, Gubás Gabi, Pindroch Csaba, Mózes András, Nagy Viktor, Szabó Erika, Vida Péter, Tamási Zoltán, Mórocz Adrienn, Bán Bálint, Hunyadkürti István, Tóth Eszter és Domokos László látható. Schell Judit elmondta: a harmadik nagyszínpadi premier 2019. március 30-án Joe Orton komédiája, A kulcslyukon át című darab lesz. A művet Fehér Balázs Benő állítja színpadra. Az előadásban Schell Judit, Friedenthal Zoltán, Mórocz Adrienn, Tamási Zoltán, Vida Péter és Bán Bálint játszik.


header_600x172.png
Legyen férfi, monsieur Pignon!

 

A művészeti vezető elmondta, hogy a Thália Színház szervezésében jelenleg is zajlik a Vidéki Színházak Fesztiválja. Az idei rendezvény a Pesti Magyar Színház épületében valósul meg szeptember 3. és 9. között. Kiemelte: 2019 áprilisában ismét megrendezik a Thália Színházban a Határon Túli Magyar Színházak Szemléjét.

 

A további részletek ITT találhatók.

 

Forrás: MTI

Fotó: thalia.hu