Zenés előadások, klasszikus és kortárs szerzők művei várják szeptemberben a Kolozsvári Állami Magyar Színház közönségét.

Szeptember 3-án este 7 órától a színház nagyszínpadán felépített stúdióterében ifj. Vidnyánszky Attila első kolozsvári rendezése, a nagy közönségsikernek örvendő Rómeó és Júlia című előadás látható. Capuletné / Montague szerepét szeptembertől Tőtszegi Zsuzsa játssza. Az előadást szeptember 27-én este 7 órától ismét megtekintheti a közönség.

Szeptember 6-án és 17-én este 8 órától a színház stúdiótermében a Kosztolányi Dezső regényéből készült Édes Anna című előadás lesz műsoron Szabó K. István rendezésében, míg szeptember 11-én és 25-én este 7 órától a nagyszínpadon kialakított stúdiótérben Móricz Zsigmond realista regényének, a Rokonoknak a színpadi adaptációját tekintheti meg a közönség Bocsárdi László rendezésében.

Botond Nagy rendezőnek – akinek előadásait jellegzetes hangulat és sajátos audiovizuális világ jellemzi – két rendezését is megtekintheti a közönég: a Nóra című előadás, amelyet még 2019-ben mutatott be a kolozsvári színház, szeptember 14-én este 8 órától lesz látható, míg a rendező legújabb kolozsvári munkája, az Elektra szeptember 7-én, 16-án és 28-án is megtekinthető a színház stúdiótermében. Az előadások este 8 órakor kezdődnek.


64f31052b45972f0341a4ecd.jpg
Elektra

A már ötödik évada műsoron szereplő Hegedűs a háztetőn című világhírű musical egy zsidó család külső kényszerek és belső vágyak által irányított életéről szól egy viharos történelmi időben, de leginkább a változó világról és a mindenkori értékrendről beszél, arról, hogy mit jelent az emberség, a család, a hit, a közösség és az összetartás. A Béres László rendezésében készült előadás szeptember 13-án este 7 órától tekinthető meg a színház nagytermében.


64f31012cd8d55c4c5d03a3b.jpg
Hegedűs a háztetőn

A 2023/2024-es évadban is műsoron szerepel a Puskás Zoltán által rendezett Állatfarm című musical. George Orwell regényét Lénárd Róbert alkalmazta színpadra, a zenét Erős Ervin és Klemm Dávid jegyzi. A szeptember 15-én este 8 órától kezdődő előadás 25. alkalommal lesz látható a színház nagytermében. George Orwell 1945-ben megjelent szatirikus kisregénye, az Állatfarm tulajdonképpen a sztálini Szovjetunió allegóriája és kritikája, tágabb értelemben viszont azt a gondolatot járja körül, hogy egy eredetileg szép és nemes elképzelés hogyan válik totális diktatúrává.

Szeptember 20-án este 7 órától a színház stúdiótermében az Ifjú barbárok című előadást tekintheti meg a közönség ifj. Vidnyánszky Attila rendezésében. Az előadás a bemutatót követően számos fesztiválmeghívásnak tett eleget és több díjra is jelölték. A produkció ezt követően szeptember 22-én a székelyudvarhelyi 14. dráMA kortárs színházi találkozón lesz látható, de a Szatmárnémeti Északi Színház Harag György Társulatának 70 éves ünnepi évadában is vendégül látják majd. Az Ifjú barbárok különleges színfoltja, hogy élőben kíséri a Tokos Zenekar: Tókos Csongor Attila, Vajas Albert, Szép Gyula Bálint, Szakács Kristóf, Bálint Zsombor.

A szeptemberi előadásokra jegyek válthatóak személyesen a színház jegypénztárában (10 és 14 óra között), valamint online.

A nyitóképen jelenet az Állatfarm című előadásból. Fotók: Biró István