Az mindenki számára köztudott, hogy Szentendre a művészek városa, azt azonban már kevesebben tudják, hogy a borkészítésnek is évszázados hagyománya volt Szentendrén az 1882-es filoxéra járvány kezdetéig. A külföldön és belföldön is híres kiváló minőségű borok nemcsak egykor, de most, ezen a három napon is megtalálhatóak lesznek a városban, hiszen a Dunakorzó területén az ország több, mit húsz neves pincészete és a város népszerű éttermei várják kínálatukkal a borbarátokat és a kulináris élvezetek híveit.

 

Mivel ezen a hétvégén az egész belvárost áthatja a fesztiválhangulat, ezért a kulináris élvezeteken felül számos egyéb zenei-, kulturális- és gyermekprogramból is választhatnak a Szentendrére látogatók. A városban így többek közt katonazenekar és utcazenészek gondoskodnak majd a jó hangulatról, de lesz népi játszóház, pincetúra, Borkaszinó,  bor ihlette tárlatvezetés, és borhajós program is.

Szentendre

 

Borkorzó a Dunakorzón

A Duna-parton az ország különböző vidékeiről érkező neves pincészetek várják a látogatók: Bujdosó Picészet, Balatonboglár ? Csalló Pálinka, Balatonalmádi ? Eperbor, Tahitótfalu ? Haraszty Pincészet, Etyek ? Jackfall, Villány ? Gregorián Pincészet, Badacsony ? Kecze és Hady Kézműves Borászat, Aszófő ? Kolonics Pincészet, Somló? Merfelsz Pincészet, Szekszárd ? Nemes Nedűk Borszaküzlet, Szentendre ? Pannon Tokaj Pincészet, Tokaj Hegyalja? Recas Pincészet, Erdély? Szeleshát Pincészet, Szekszárd ? Tokaj-Hétszőlő Pincészet, Tokaj-Hegyalja ? Vylyan Pincészet, Villány.

Fényfőtér és Balkán Fanatik koncert 2015. Augusztus 30. Fő tér 21.00 óra

Hang és fényfestészeti kompozíció Szentendre Főterén. A zenei aláfestés ritmusára váltakozó, vibráló, a falakról lecsorgó, felrobbanó, majd megnyugvó vetített képek lenyűgöző élményt nyújtanak a szemlélőnek a műemlék épületek falain.

 

Egyéb Programok

A nemes nedű kostólása közben a gasztronómiai élvezetek kedvelői is hódolhatnak majd szenvedélyüknek, hiszen a Duna-korzón található éttermek nyárson sült bárányt, bográcsban főtt hagyományos magyar ételeket, grillsütőn és faszénen készült ételeket készítenek, a gasztroutcában pedig helyi- és környékbeli termelők kínálják majd kézműves termékeiket, így pl. kolbászokat, kecske-és tehénsajtokat, pástétomokat, krémeket, füstölt árukat, mézkülönlegességeket és különböző édességeket.

 

A részletes program a www.iranyszentendre.hu honlapon és a Szentendre Éjjel-Nappal Nyitva programfüzetében érhető el.