Diákigazolványuk felmutatásával ingyen kaphatják meg a főiskolások, egyetemisták és középiskolások csütörtöktől a 2014-ben elhunyt Borbély Szilárd műveiből összeállított Egyre rövidebb szavak című kötetet.

A Borbély Szilárd születésének 60. évfordulója alkalmából megjelenő válogatáskötetből 10 ezer példány jelent meg, a könyvet a Libri könyvesboltjaiban lehet elérni a készlet erejéig. A szövegeket Schein Gábor válogatta. A közel 100 oldalnyi lírai és prózai szövegrészlet átfogó képet nyújt a szerző életművéről és „kihívó és izgalmas bevezetést kínál a fiatal olvasóknak”.

A Jelenkor Kiadó 2021 februárjától gondozza Borbély Szilárd (1963–2014) író, irodalomtörténész életművét. Az azóta eltelt évek alatt megjelent a szerző két regénye, a Nincstelenek és a hagyatékából származó, befejezetlenül maradt Kafka fia, valamint három verseskötet, a posztumusz Bukolikatájban, a Halotti Pompa és A Testhez. Jövőre újabb könyvvel bővül az életműsorozat, februárban kerül a könyvesboltokba az Árnyképrajzoló és egyéb prózai írások.

A Jelenkor Kiadó 2021-ben, Mészöly Miklós születésének 100. évfordulóján a Nem felelt meg neki című kötetet, tavaly Nemes Nagy Ágnes születésének centenáriumára a Szilánkos fényjelek és Nádas Péter 80. születésnapjára a Berlini szürke című könyveket ajándékozta a diákoknak. A kötetek nem kerültek kereskedelmi forgalomba.

Borbély Szilárd Akár Akárki című drámájából készült előadásról szóló kritikánk itt olvasható.

Fotó forrása: Libri-Bookline