Az idén 10 éves jubileumát ünneplő Margó Irodalmi Fesztivál június 10–13. között a korábbiakhoz hasonlóan színes és izgalmas irodalmi és zenei programokkal, de ezúttal új helyszínen, a Városmajori Szabadtéri Színpadon és a Bookline támogatásával várja mindazokat, akik kíváncsiak a legfrissebb megjelenésekre, egyedi zenei-irodalmi koprodukciókra vagy a rég nem látott írókra. 

A szervezők számos könyvbemutatóval, a legfrissebb megjelenésekkel várják a látogatókat.

A Margón mutatja be új kötetét többek között Spiró György, Barna Imre, Fábián Janka, Závada Péter, Beregi Tamás, Finy Petra, Hartay Csaba, Babiczky Tibor, Szvoren Edina, Bérczesi Róbert, Kukorelly Endre, Varró Dániel. Az elmúlt évek hagyományait követve bemutatkoznak az idei Libri irodalmi díjasok is, Bereményi Géza és Grecsó Krisztián.

A Margó szervezői igazi különlegességekkel is készülnek a júniusi eseményre.
Margó Fesztivál

Többek között itt lesz először látható Vecsei H. Miklós és barátai közös produkciója, a Csoóri Sándor műveiből összeállított Párbeszéd, sötétben című koncert, Závada Péter Gondoskodás című új verseskötetét mutatja be zenész barátaival, illetve újra fellép az első Margó programjából kinövő Rájátszás is, Beck Zoltán, Egyedi Péter, Kollár-Klemencz László, Szűcs Krisztián, Grecsó Krisztián, Háy János és Kemény István zenés irodalmi formációja.

A Margón kerül sor az Alkotótárs ösztöndíjprogram első díjátadójára is.

2021 júniusában a megújult, egész nyárra változatos és minden műfajt felsorakoztató, komplett programokkal készülő Városmajori Szabadtéri Színpad lesz a Margó otthona. A több száz éves parkban a modern, 800 férőhelyes szabadtéri játszóhely, a Bookline busz, a Bisztró színpad és a kialakított olvasósarkok különleges hangulatú, igazi nyári Margó fesztivált ígérnek. 

A részletes program május közepétől lesz elérhető a margofeszt.hu és a Facebook.com/margofeszt oldalakon.

Nyitókép: MTI/Mónus Márton