Krúdy Gyula gondolatai vezetnek végig irodalmi és gasztronómiai titkokon augusztus 4-én, majd 11-én a Szépen ölni című regény szerzője, Csobánka Zsuzsa érkezik a Hajóra. A feltörekvő tehetségeket bemutató Deck-szériában a Gabó Acoustique, Borcsa Imola és az Instagram-verseiről ismert Kemény Gabriella lépnek fedélzetre. Az augusztust slam poetry bajnokok zárják a Beatz x Poe’s esten. 

Ha Krúdy Gyula ételről vagy italról beszél, többnyire férfiakról és nőkről is szól: az evés-ivás és szerelem nemritkán egymásnak felelgetve jelennek meg életművében. A Szindbád történetek szerzőjének bölcs tanácsait Für Anikó és Debreczeny Csaba elevenítik meg augusztus 4-én az ATMO instrumentális improvizációival kísérve, az irodalmi est live streamen követhető.

Galló Bence

A klasszikust követi a kortárs: 11-én Csobánka Zsuzsa költő, író beszélget az est házigazdájával, Horváth László Imrével. A hiányzó test c. regény és a Minden kikötő c. verseskötet mellett a szerző írországi tapasztalataira is fény derül. 

Minden szempontból összművészeti az augusztus 18-i Deck – Fedélzeten az új arcok. Jónás Gabriella énekesnő és Horváth Albert jazz-zongorista 2014-ben alakult duója, a Gabó Acoustique rendhagyó formában elegyíti a hip hop, r&b, neo soul és a jazz elemeit. Két elsőkötetes szerző csatlakozik hozzájuk: Borcsa Imola gyógyszerész, első kötetét Magnebéhat címmel adta ki. Kemény Gabriella a Zsebuniverzum verseskötetével, valamint Instagram-oldalával vált ismertté.

Janet and the HUBS

Három Károlyok és két Pisták fantáziacímmel zárul az augusztus: a Beatz x Poe’s spoken word-est vendégei ugyanis országos slam poetry bajnokok. A három „Károly”: Basch Péter, Galló Bence és Mészáros Péter, akik a sorozat szerkesztő-szervezőivel, a két Pistával, Csider István Zoltánnal és Pion Istvánnal szövegelnek augusztus 25-én a Kiállítótérben.

Nyitókép: Gabó Acoustique