A PIM Facebook oldalán, YouTube csatornáján és Instagramján csatornáján hétfőn és pénteken új rovattal jelentkezik: Sportolj irodalommal, melyben sporttal kapcsolatos irodalmi szövegek hallgathatóak színészek előadásában. Elsőként Karinthy Frigyes: Együgyű lexikon – Sport és testészet: Különös tekintettel a nyavalyatörésre című írásának első része Für Anikó előadásában, pénteken Kerekes József előadásában hallgathatjuk a folytatást.

Minden kedden és csütörtökön egykori írólakásokat, házakat mutatnak mai szemmel. Birtalan Zsolt fotós járta végig a címeket és jelenítette meg objektívén keresztül a házak és lakóik történetét. Más gangok, más szobák: írólakások egykor és most. Elsőként Ady Endre Lövőház utcai lakására nézhetünk rá, majd Kaffka Margit, Kosztolányi következnek.

Folytatódik minden kedden a József Attila-díjasokat bemutató portréfilm-sorozat: Laczkfi János, Szálinger Balázs, Géczi János után Rózsássy Barbarát ajánlják.

Minden szerdán új tartalommal bővül a pim.blog poszt – nem csak a muzeológia iránt érdeklődők lapozhatják örömmel az itt megjelenő ismeretterjesztő írásokat.

Minden csütörtökön Spotify podcast. Május elején Szerb Antalra emlékeznek a PIM archívumában fellelhető egykori felolvasószínházi előadással.

A PIM Múzeumpedagógusai a thinglink applikáció segítségével virtuális sétákat szerveztek. Már megosztották a Pál utcai fiúk-sétát, , és remek lett az Ady-séta is. „Vasárnap délután munkaszünet van, tessék egy kis sétát tenni. Megmondjuk azt is, hogy merre. Amerre mi ma jártunk. Közeledik a május. Zöldellő és virágos fák csalják úgyis az embert.” Így hív bennünket a fiatal Ady Endre Egy kis séta című, kedélyeket borzoló írásában. Kövessük tehát, messzebbre, mint a nagyváradi kanonok-sor, egészen Budapestre, ahol a virtuálisan könnyen bejárható belvárosi utcákon és házak között talán még a lábnyomaival is találkozhatunk.

Nyitókép forrása: a Petőfi Irodalmi Múzeum Instagram oldala