alljonmeg
A 2017-es pályázat nyertese, Somogyi Katalin
Fotó: JCDecaux

Harmadik éve indul útjára az Álljon meg egy novellára! pályázata, amelynek legfontosabb célja, hogy szórakoztató perceket szerezzen az utasoknak várakozás közben. ?Az írók országa vagyunk. Telis-tele titkos vágyakkal, rajongással, büszkeséggel, hogy ezen a cifra, gyönyörű nyelven írhatunk. A JCDecaux Hungary tavalyi novella-pályázata példátlan siker volt, tengernyi öröm, és még több remény. Muszáj folytatni” ? mondta el Grecsó Krisztián, a zsűri elnöke.

A pályázatra bárki jelentkezhet, elismert író és lelkes tartalomgyártó egyaránt. A nevezés idén is anonim, a szerzőket csak azután ismerjük meg, miután a zsűri kiválasztotta azt a húsz novellát, amelyeket az utazók 2019 nyarán olvashatnak a főváros és a megyeszékhelyek megállóiban.

alljonmegegynovellara
A legjobb novellákat 2019 nyarán olvashatjuk a megállókban
Fotó forrása: Facebook

Az első évben több mint 2500 pályázat érkezett a felhívásra, tavaly már 3800. Ezek közül választotta ki a zsűri a legjobbakat, amelyek szerzői között akadt ismert író, neurológus, marketinges és újságíró is.

Az idei pályaműveket Grecsó Krisztián mellett Antal Nikolett és Korpa Tamás, a Fiatal Írók Szövetségének társelnökei értékelik majd.

alljonmeg
A pályaműveket Grecsó Krisztián, Antal Nikolett és Korpa Tamás értékeli majd.
Fotó: JCDecaux

Egy szerző legfeljebb három szépirodalmi alkotással nevezhet. A legjobbnak ítélt alkotás szerzője 300 ezer forintos pénzdíjban részesül, a második 200 ezer, míg a harmadik helyezett 100 ezer forintot kap.

A novellaíró pályázatról bővebb információk az akció oldalán.