A fesztivál egyik helyszínén, a nagyerdei víztoronyban rendezett májusi sajtótájékoztatón Papp László (Fidesz-KDNP), Debrecen polgármestere azt mondta, a Campus fesztivál az elmúlt évtizedben ?városstratégiai elemmé nőtte ki magát?. A virágkarnevál mellett már a Campus is nagymértékben hozzájárul Debrecen nemzetközi ismertségéhez.

 

Mint kiemelte, a jelenleg is zajló nagyerdei fejlesztések is hozzájárulnak ahhoz, hogy a fesztiválozókat még komfortosabb szolgáltatásokkal várják a Nagyerdei Stadionba és környékére. Megemlítette, hogy a Campus Fesztivál jóvoltából júliusban minden évben 10 százalékkal megnő a kereskedelmi szálláshelyeken a vendégéjszakák száma Debrecenben.

 

Bács Zoltán, a Debreceni Egyetem (DE) kancellárja elmondta: az Egyetem tér elnevezésű fesztiválhelyszín több mint ezer négyzetméteren várja a fesztiválozókat már a nulladik naptól. Az Egyetem tér minden évben a leglátogatottabb nappali rendezvényhelyszín a fesztiválon. A tanszékeket az idén is pályáztatták, és a legjobb és legérdekesebb ötleteket felvonultató egyetemi közösségek jelenhetnek meg a Campuson.

 

Miklósvölgyi Péter fesztiváligazgató és munkatársai a sajtótájékoztatón elmondták: a fesztivál helyszínét némileg kibővítették az Ady Endre sétány felé, és oda helyezték át a fesztivál főbejáratát is. A zenei programok közül kiemelték, hogy Debrecenbe érkezik a marokkói-holland DJ-producer R3hab, a brit drum and bass dj duó, a Sigma, és a Téglás Zoli vezette kaliforniai hardcore/punk Ignite is. A négynapos rendezvény legnagyobb sztárvendége az amerikai hiphop/R&B énekes, dalszerző, producer Akon lesz.

 

A külföldi sztárvendégek mellett kiemelt jubileumi műsorral készül Ákos, a Tankcsapda és Lovasi András, de Majka & Curtis, a Punnany Massif, a Kowalsky meg a Vega, Szabó Balázs Bandája, az Akkezdet Phiai, és a Brains is ott lesz a Nagyerdőben.

 

A Campus Fesztivál beharangozó sajtótájékoztatóján ott volt Ákos, aki bemutatta ötvenedik születésnapjára a közelmúltban megjelentetett, Ákos50 ? Visszaszámlálás című albumát, amelyet délután az érdeklődőknek dedikált a nagyerdei víztoronyban. Elmondta, hogy teljesen új repertoárral készülnek a Campus Fesztiválra, ahol a nagyszínpadon július 21-én ?dörgedelmes rockműsorral? lépnek fel. A víztoronyban Ákos ? Visszaszámlálás címmel fotókiállítás is nyílt.

Forrás: MTI

Fotó: Campus Fesztivál Facebook-oldala