fbpx

Ismét ellepik a barbárok az Aquincumi Múzeum romkertjét

Október 7-én és 8-án ismét megrendezik a Barbár Napokat a Budapesti Történeti Múzeum (BTM) Aquincumi Múzeum romkertjében, betekintést nyújtva a látogatóknak a barbárok sokszínű és izgalmakkal teli világába.

A BTM Aquincumi Múzeum és Régészeti Parkban szombaton és vasárnap megtekinthető hagyományőrző bemutatókon az Aquincumba látogatók megismerhetik, hogyan éltek, öltözködtek és harcoltak a római uralom előtt, alatt és után a különböző barbár törzsek az egykori Pannonia provincia területén, illetve annak környékén.

Az érdeklődők régészelőadásokon, tárlatvezetéseken, valamint a múzeum raktárában tett látogatásokon megtudhatják, hogyan árulkodnak a barbár törzsek társadalmáról, szokásairól, viseletéről az utókorra maradt régészeti emlékek, leletek és történelmi források, valamint azokról is, akik a mai Budapest területén éltek az őskortól a népvándorláskorig, és természetesen az ókori Aquincumot a barbár támadástól védő római katonaságról. Lesz vadászmadár-bemutató, kézműves foglalkozások, botparipás lóverseny, kincskereső játék, mesterségek bemutatója, tombola, birkacinca és vásári forgatag is.

További információk itt olvashatók.

A rovat további cikkei