Nyolcadik alkalommal hirdeti meg a Kincses Kultúróvoda pályázatot a Kulturális és Innovációs Minisztérium, hogy erősítse az óvodai és a kulturális intézményrendszer együttműködését, valamint elismerje az óvodai és kulturális területen meglévő értékeket.

Békéscsaba, 2020. július 13.
Foglalkozás a Kölcsey Utcai és Ligeti Sori Óvodában Békéscsabán 2020. július 13-án. Az intézmény elnyerte a Kincses Kultúróvoda 2020 címet. Az Emberi Erőforrások Minisztériumának kiírása szerint a pályázat nyertes óvodája komplex kulturális programcsomagot vehet igénybe az együttműködő kulturális intézmények, illetve civil szervezetek szolgáltatásaival.
MTI/Rosta Tibor
Foglalkozás Békéscsabán egy Kincses Kultúróvoda címet nyert intézményben. Fotó: Rosta Tibor / MTI

A közművelődési és művészeti intézményeknek, múzeumoknak és könyvtáraknak, kiemelt szerepük van a gyermekek személyiségformálásában, identitásuk erősítésében, képességeik kibontakoztatásában, erkölcsi és érzelmi fejlődésük ösztönzésében. A pályázat célja annak elősegítése, hogy az óvodák egyre tudatosabban vegyék igénybe a kulturális intézmények küldetéséből fakadó, nevelést segítő szolgáltatásait, és a kulturális tartalmak minél sokrétűbben épüljenek be az óvodák helyi pedagógiai programjába – olvasható a KIM közleményében.

A támogatást elnyerő intézmények egy komplex kulturális programcsomag igénybevételére kapnak lehetőséget a 2024/2025-ös nevelési évben. A Kincses Kultúróvoda 2024 címet a nyertes pályázó három évig használhatja. A cím a hároméves periódus végén újabb pályázat útján ismét megszerezhető. A pályázatok beadási határideje 2024. 08. 03.

A pályázati kiírás és dokumentáció a Nemzeti Kulturális Támogatáskezelő honlapján érhető el.