Augusztus 10. és 12. között Szentgyörgyváron koncertek, irodalmi programok, slam poetry, kiállítás és filmvetítések várják az érdeklődőket rendhagyó helyszíneken, elismert művészekkel.

A Margófeszt nyitónapján zene és irodalom kapcsolódik össze Beck Zoltán (30Y) és Grecsó Krisztián közös produkciója, a beck@grecsó estjén, őket pedig az Analog Balaton követi a nagyszínpadon. A háromnapos programon fellép még Kiss Tibor (Quimby) formációja, az Aranyakkord, játszik a Fran Palermo, a Platon Karataev, valamint a Galaxisok, a Sorbonne Sexual, glsch (Slow Village), szólókoncerttel érkezik a Hiperkarma frontembere, Bérczesi Róbert, színpadra lép az OIEE, a Bence Kalandjai és a Kolibri is. A zenészeket hangszerek nélkül, új oldalukról ismerheti meg a közönség: Ott Anna beszélget majd a fellépő együttesek frontembereivel.

Az érdeklődők a Slam Poetry Magyarországgal közös szervezésű táborban többek között Horváth Kristóf (Színész Bob) és Simon Márton workshopjain tanulhatják a műfajt, a templomkertben délután irodalmi beszélgetések lesznek Boldizsár Ildikóval, Tompa Andreával és Visky Andrással.

A gyerekeket a fesztiválon bábelőadás és játszótér várja. Éjszakánként levetítik a Hat hét, a Kojot négy lelke, valamint a Magasságok és mélységek című filmet, a templomban pedig klasszikus zenei koncertek zárják majd a napot.

Az Annecy-i Nemzetközi Animációs Fesztiválon a zsűri díját elnyerő Gauder Áronnal korábban indián mítoszokról, magyar animációról, Marvel-filmekről és természetközeli élményekről is beszélgettünk a Kojot négy lelke kapcsán. A Hat hét  alkotóival készült interjúnk itt olvasható. A Magasságok és mélységek női főszerepét játszó Pál Emőkét ebben a cikkünkben kérdeztük.

A résztvevők megismerhetik a helyszínt adó régió különlegességeit, kenuzhatnak a Kis-Balatonon, rizling kóstolón vehetnek részt Reziben, megtanulhatják a grillázs vagy a legendás zalai cukorperec készítésének titkait, éjszakánként pedig egy csillagász segítségével fedezhetik fel a különlegesen tiszta zalai eget.

Fotó: Margófeszt