isten_penze__foldes_tamas__600x387.png
Földes Tamás
Az önző, kapzsi megkeseredett Scrooge egy karácsonykor történt csodálatos esemény során átéli ifjúkora elmulasztott boldogságát, és belelát rémes jövőjébe. Az élmény hatására rádöbben, hogy csak szeretetben érdemes élni.
Az előadás meghívottjai között vannak nevelőszülők és gyermekeik, fogyatékossággal élők, örökbefogadók és örökbefogadottak, valamint nagycsaládosok. A musicalt a Budapesti Operettszínház művészei játsszák, Somogyi Szilárd rendezésében.

?A darab az apró csodákról szól, amelyek végig kellene, hogy kísérjék az életünket, és amelyeket sajnálatos módon az emberek ma közhelyesnek bélyegeznek... Illetve arról, hogy esténként, amikor az ember nyugovóra tér, végiggondolhassa a napi jócselekedeteit ? amiket én lélekmannának nevezek ?, hogy azután Isten pénzére válthassa, ami ahogyan Müller Péter is megfogalmazta, nem más, mint a szeretet? ? nyilatkozta a darabról a musical rendezője.


isten_penze__nemeth_attila__600x400.png
Németh Attila

Scrooge szerepében Földes Tamás, Marley-ként Németh Attila látható, mellettük többek között Kalocsai Zsuzsa, Kocsis Dénes, Simon Panna, Gömöri András Máté, Molnár André Lukács és Bősz Mirkó játszik az előadásban, amelyen fellép a zeneszerző, Tolcsvay László is.


Az előadásra mintegy 12 ezer nézőt várnak.

Fotók: Budapesti Operettszínház