A portál tartalmának szerzői jogaival – a dokumentumoknál eltérő megjelölés hiányában – a Nemzeti Erőforrás Minisztérium (NEFMI) kulturális portálja, a www.kultura.hu rendelkezik, ezért ezek felhasználásához a kultura.hu előzetes írásbeli engedélye szükséges.
 
A portálra való hivatkozások (linkek) elhelyezhetők más online szolgáltatásokban, azonban a kultura.hu fenntartja azt a jogot, hogy a hivatkozás ellen kifogást emeljen, és annak törlését kezdeményezze.
 
A kultúra.hu tartalmának írásbeli engedély nélküli újraközlése bármely portálon, internetes fórumon, blogon, illetve intézményi és privát honlapon szigorúan tilos, mert törvénybe ütközik, s így azonnali és automatikus jogi következményekkel jár. Kizárólag hivatkozás (link)elhelyezésekor használható fel a szöveg, de akkor is csak a bevezető rész (lead) végéig, illusztráció nélkül.
 
A portál tartalmával kapcsolatban további információt kaphat a szerkeszto@kultura.hu címen vagy a 7954152-es telefonszámokon.
 
A portál szerkesztői mindent megtesznek azért, hogy az itt közölt információk pontosak, frissek és teljesek legyenek, de semmiféle felelősséget nem vállalnak az itt közölt információk felhasználásából adódó esetleges károk bekövetkezéséért.