fbpx

Jótékony célra 3,5 millió forintért kelt el az új-zélandi miniszterelnök egy rajza

Jacinda Ardern új-zélandi miniszterelnök egy szignált rajza 18 ezer új-zélandi dollárért (3,5 millió forint) kelt el egy online árverésen vasárnap.

A politikai ciklus című rajz, amely 33 ezer megtekintést és több mint 200 ajánlatot vonzott a Trade Me aukciósoldalon, egy tornádóra emlékeztető figurát ábrázol. A „miniszterelnöki műalkotás” bevételét a Koru Care új-zélandi karitatív szervezet kapja, amely életet veszélyeztető betegségben szenvedő vagy súlyosan fogyatékos gyermekeket segít.

A segélyszervezet a koronavírus-járvány miatt kénytelen volt törölni hagyományos nagy adománygyűjtő rendezvényét, ezért nagyon is jól jön nekik ez a nem várt segítség.

A Koru Care rendszerint Kaliforniába szervez utazásokat a támogatott gyerekeknek, de a járványveszély miatt elrendelt utazási korlátozások miatt idén a szigetország határain belül igyekeznek életre szóló élményt szerezni az érintetteknek.

Nem ez az első eset, hogy az új-zélandi kormányfő egy „művét” elárverezték jótékony célra: 2018-ban To Do List című rajzáért fizettek 2500 új-zélandi dollárt, a kedvezményezett akkor a Patent to Parent nevű segélyszervezet volt.

Fotó forrása: Trade Me

A rovat további cikkei