Soltész Enikő főszervező, kántor Debussy és Chopin darabokat játszik, Kovács Gergely, a pesthidegkúti lelkész pedig köszöntőt is mond a rendezvényen. Az első alkalommal megtartott kezdeményezésből később sorozatot kívánnak indítani, céljuk pedig, hogy a nemtelen harcokkal szemben a komolyzene eszközeivel nemes célt szolgáljanak.

?Számos nemtelen harcot látni a pénzért, ezzel szemben a koncert szellemisége túlmutat ezen, azzal, hogy darabokat adunk elő, a jó ügyet kívánjuk szolgálni. Példát kívánunk adni? ? mondta el Soltész Enikő.

A koncerthez számos neves művész csatlakozott: a Bartók vonósnégyesből Mező László csellóművész, Erdélyi László zongoraművész, Kálmán Ernő Ybl-díjas építész, aki a Klebelsberg Kultúrkúriát is tervezte, Búza Kiss Lajos, a Budapesti Filharmonikusok volt hegedűse. Ugyan már mindenki tudja, mivel lép a közönség elé, a program még most sem végleges. ?Egyre többen szimpatizálnak a koncerttel, a pontos műsor pedig napról-napra formálódik a közös munka eredményeként? ? tette hozzá.

A darabokat Soltész Enikő válogatta ki, illetve Erdélyi László segítette ebben a munkáját. Ennek gyümölcse, hogy Liszt Rigoletto-parafrázisa és Mozart C-moll fantáziája is felhangzik. Ehhez hangolja Lázár Csaba a mondandóját a Bibliából vett idézetekkel és Ady verseivel.

A koncertet szeptember 28-án rendezik meg, a Kájoni Ferences Házban ? az épületet az igazgató ingyenesen bocsátotta a koncertszervezők rendelkezésére.

A “Napfivér, holdnővér”, művészek a krisztusi szeretet jegyében című programból befolyt összeggel a Bölcső Alapítványt támogatják.

(A koncerten Erdélyi László zongoraművész, Lázár Csaba színművész, valamint soltász Enikő játszik. Mező László, Kálmán Ernő építész, valamint Búza Kiss Lajos hegedűművész az erkölcsi támogatásával és csatlakozásukkal vannak jelen a kezdeményezésben.)

(Fotó: facebook, Pasaréti Páduai Szent Antal Plébánia)