fbpx

Jubileumi évadra készül a Szent Efrém Férfikar

Jubileumi évadra készül a Szent Efrém Férfikar. 2021-ben négy alkalommal várják a közönséget Orientale lumen – Kelet világossága című sorozatuk koncertjeire.

Januárban Kertesi Ingrid szoprán, húsvétkor Nikodimosz Kabarnosz archimandrita (apát), pünkösdkor a moszkvai Doros Énekegyüttes, szeptemberben pedig Adrian Sirbu romániai énekes lép fel a férfikarral.

A koncertsorozat 2021 januárjában Kertesi Ingriddel indul útjára, aki a nyitó hangversenyen erre az alkalomra készített feldolgozásokat és átiratokat ad elő.

Nikodimosz Kabarnosz görög szerzetes, aki a bizánci zene egyik legismertebb nagykövete a világban, a férfikar meghívására első alkalommal látogat Magyarországra.

Különleges pünkösdi koncerttel készül a Vaszilij Blazsennij-székesegyházban rendszeres szolgálatot ellátó Doros Énekegyüttes, amely legutóbb 2019-ben volt az Orientale lumen sorozat vendége. A jubileumi sorozat 2021 szeptemberében Adrian Sirbu közreműködésével zárul, aki szólistaként most először lép fel Magyarországon.

A Bubnó Tamás által alapított nyolctagú együttes Orientale lumen című sorozata tíz éve indult útjára. Ennek hangversenyein a keleti rítusú keresztény egyházzene legszebb kompozíciói hangzanak el nemzetközileg ismert szólisták és együttesek tolmácsolásában.

A rovat további cikkei