fbpx

Jubileumi gála a Szent Efrém Férfikarral

A Margitszigeti Szabadtéri Színpadon 300 fellépővel énekel majd együtt a húszéves együttes június 11-én.

Magyarország egyik legnépszerűbb vokális együttesét húsz évvel ezelőtt indította útjára a Liszt-díjas Bubnó Tamás. A sokszorosan díjazott Szent Efrém Férfikar két évtizedes pályafutása alatt sikerrel koncertezett a világ négy különböző kontinensén, több mint harminc országban.

Június 11-én, szombaton 20 órakor a zenekar együtt lép fel azokkal a kórusokkal, melyekkel az elmúlt években meghatározó művészi együttműködést alakítottak ki, mindezt a szimfonikus zenekari kíséret és a különleges látványelemek még színesebbé és ünnepibbé varázsolják.

A koncert a kora középkortól a gospelig és a modern slágerekig ívelő, kizárólag erre az alkalomra írt feldolgozásokkal teli zenei utazás lesz. 300 énekes fog együtt ünnepelni a kiváló énekegyüttessel. A 2021-es The Voice mágikus hangú finalistája, Victor Solomon Amerikából érkezik a koncertre.

A koncerten megszólal a Trónok harca és a Shakespeare-korabeli Greensleeves dallamból komponált szimfonikus zenekari mű, a Swing à la Djangoval közösen adja elő a Szent Efrém Férfikar a népszerű Török induló-feldolgozást. Victor Solomonnal megidézik az észak-amerikai gospelkultúrát: az As I Went Down kezdetű amerikai népdaltól az énekes saját szerzeményein át Leonard Cohen Hallelujah-jáig terjed a közös számok listája. Sőt a kiváló énekest nem csak vokálisan, hanem zenekarrá alakulva is kísérni fogja a Szent Efrém Férfikar.

Természetesen a férfikar elmúlt húsz évének legfontosabb és legsikeresebb darabjai, így Bartók Béla népdalfeldolgozásai, Bubnó Tamás karácsonyi kántálója és a Cherez pole című ukrán Mária-ének is elhangzik. A gálakoncert végén pedig több mint 300 fellépő fogja közösen énekelni a Heaven for Everyone című Queen-dalt.

Fellép a Lautitia Kóruscsalád, a Budapesti Énekes Iskola, a várpalotai Szent János Iskola Cantate Kórusa és a Pueri Castelli Gyerekkórus, a Gödöllői Premontrei Schola, a Gráf Zsuzsanna vezette Angelica leánykar, a Heuréka Pop Orchestra és a Swing à la Django.

Nyitókép: ODPictures/Orbán Domonkos

A rovat további cikkei