A Konyha első felállása 2010. szeptember 17-én próbált először együtt. Ők ezt tartják számon születésük dátumaként, az elmúlt másfél év változó rendezvénytartási lehetőségei azonban eddig nem engedték meg, hogy a csapat rajongóival közösen ünnepelhessen.

„Rengetegszer kitűztük az elmúlt másfél évben a tizedik koncert dátumát és persze mindig le kellett mondjuk, nem volt könnyű” − nyilatkozta Szepesi Mátyás énekes-gitáros. „Nagyon bizakodóak vagyunk hogy egy darabig még lesz lehetőség koncertezni, de mi sem látunk a jövőbe, ezért úgy voltunk vele, hogy ha most abban a szerencsés helyzetben vagyunk, hogy legalább a nyári bulik megtartásában biztosak lehetünk, trombitáljuk össze a barátainkat és csapjunk egy nagy bulit!”

Olvastad már? „Tudtam, hogy ez egy nagyon szerethető projekt lesz”− interjú Szepesi Mátyással

A zenekar zeneileg sokat változott az elmúlt évtized alatt, a koncertek bensőséges, együtténeklős, interaktív házibuli-hangulata mindig megmaradt.

„Egy évtized nagyon hosszú idő. Ritka helyzet rajongóperspektívában is, hogy valaki egy évtizedig kísér egy produkciót vagy egy előadót. Egyrészt, mert szinte mindenkinek változik az életmódja ennyi idő alatt, másrészt, már nem biztos, hogy a zene adja azt a kapaszkodót, ami régen. A szülinapunkon a mostani táborunk mellett nagyon várjuk mindazokat is, akiket az élet elsodort mellőlünk, és persze az újak előtt is mindig nyitva az ajtónk, gyertek-gyertek, hisz mindig a Konyhában van a legnagyobb buli!”

Ha követni szeretnéd az eseményt, kattints ide!

Fotók: Konyha zenekar