fbpx

Júniusban rendezik meg az V. Veszprémi Rátonyi Róbert Operettfesztivált

Június 17. és 19. közt rendezik meg az V. Veszprémi Rátonyi Róbert Operettfesztivált – jelentette be a szervező Petőfi Színház igazgatója pénteken a bakonyi megyeszékhelyen.

 Oberfrank Pál elmondta: az operettfesztivál nyitányát idén is a Színházkertben tartják, ahová a város sétálóutcájáról, a Kossuth utcáról látványos menettel vonulnak be a fellépők. A színházigazgató hangsúlyozta: a fesztiválra érkezik Németországból Bajor Ferenc operetténekes, emellett a temesvári és a soproni színházak előadásai is szerepelnek a műsorban.

Kellerné Egresi Zsuzsanna, a színház igazgatóhelyettese arról is tájékoztatott: idén ötödik alkalommal tartják meg az ötödik Lélektől lélekig érzékenyítő fesztivált április 22–24. között, amelyet a színház gyógyító erejének fesztiváljaként jellemzett. A nyitó produkció a temesvári színház előadása lesz, amely azt a problémát dolgozza fel, amikor máshol kell az embereknek munkát vállalnia, valamint bemutatják Topolcsányi Laura külön a fesztiválra készült darabját is.

Hozzátette: az összművészeti – kiállítással és kortárs táncprogrammal színesített – esemény idején ingyenes szűrővizsgálatokat is rendeznek, amelynek központjában idén a bőrgyógyászat áll.

Markovits Alíz, a Veszprém–Balaton 2023 Zrt. vezérigazgatója jelezte: mindkét rendezvény az Európa kulturális fővárosa program támogatásával valósul meg.

Porga Gyula, a megyeszékhely polgármestere elmondta: Veszprémben a Gizella-napoktól a Szent Mihály-napig tart a fesztiválszezon. Azonban a város kulturális aktivitását jelzi, hogy mind időben, mind műfaji kínálatban lehet bővíteni ezt az időszakot – emelte ki, hozzátéve, hogy a Petőfi Színház két rendezvényét az önkormányzat a város kiemelt fesztiváljai közé kívánja emelni.

Ovádi Péter, a térség kormánypárti országgyűlési képviselője úgy fogalmazott: a Petőfi Színház a nehéz időszakban iránytűként is szolgál a társadalomnak. A társulat a pandémia idején példaértékű munkát végzett nemcsak a városban, hanem a térségben is a rendhagyó programjaival – hangsúlyozta.

Nyitókép forrása: a fesztivál Facebook-oldala

A rovat további cikkei