1.

2018. június 4., hétfő, 19 óra

NÉGY SZERZŐ, KÉT ELŐADÓ

Másik János ? zongora, gitár, bandoneon, ének

Kovács Ferenc (Öcsi) ? hegedű, trombita, ének

 

Cseh Tamás, Leonard Cohen, Másik János és Kovács Ferenc szerzeményei

 

Cseh Tamás dalai kihagyhatatlanok, ha Másik János lép színpadra. Ezek a kultikus dalok egy generáció életérzését fogalmazzák meg. A ma már szintén halhatatlan kanadai költő-zenész, Leonard Cohen dalai ugyanígy megérintik a magyar szíveket. Másik János egészen széles zenei spektrumban mozog otthonosan: Zeneakadémiát végzett, de dzsessztanszakra is járt, underground zenészként lett ismert, filmzenéket írt, színészek lemezéhez komponált zenét. Élvezi a sokszínűséget, a zene szinte minden területéről hív partnereket, most a nagyszerű dzsesszzenészt, Kovács Ferenc Öcsit választotta. A sokszínűség igénye közös a két zenészben. A Zeneakadémián megszerzett diploma után több szimfonikus zenekarban játszott, emellett azonban egyéb zenei műfajok megismerésére is hangsúlyt fektetett Kovács Ferenc Öcsi. A népzenétől a kortárs zenén keresztül a dzsesszig minden komolyan érdekli, pályája során számos kortárs alkotóműhely munkájában vett részt. Dolgozott többek között a 180-as Csoporttal és Szabados György MAKUZ együttesében, alapító tagja volt a Budapest Ragtime Bandnek, játszott Dresch Mihály kvartettjével és a Balogh Kálmán Gipsy Cymbalom Banddel. Most saját szerzeményeit is elhozza a Társaskörbe ? tudjuk meg Szőke Cecíliától.

Belépőjegy egységesen: 2000 forint

 

2.

2018. június 6., szerda, 19 óra

A halhatatlan Haydn I.

A Traverata Együttes koncertje

 

A Traverata Együttes sok méltatlanul feledésbe merült alkotás bemutatását tűzte ki céljául a késői reneszánsztól egészen a korai romantikáig. Három részesre tervezett társasköri sorozatukban bécsi klasszikus és kora romantikus fuvolás kvartettek szerepelnek. Első műsoruk gerincét Haydn-vonósnégyesek korabeli fuvolás átiratai adják, amelyek mellé egy Haydn-tanítvány és Mozart fuvolás kvartettjei társulnak.

Belépőjegy: 1400 forint, senior- és diákjegy: 700 forint

 

3.

2018. június 11., hétfő, 19 óra

Álmok

Dalest Liszt és Wagner műveiből

 

Fodor Bernadett mezzoszoprán

Bonyhádi István zongoraművész

 

Fodor Bernadett klasszikus hangképző tanulmányait húsz évesen kezdte Dobi-Kiss Veronikánál Győrben, majd a Bécsi Zeneakadémián folytatta Gabriele Lechner osztályában. Jelenlegi mentora Sass Sylvia. Operaszínpadon 2008-ban debütált Suzuki szerepében az indiai NCPA Mumbai színpadán, majd 2010-ben elnyerte az első, fiatal énekművészek számára alapított Birgit Nilsson-díjat Bécsben. A Frankfurti Operaház visszatérő vendégművésze, számos európai országban szerepelt. Jelenlegi repertoárja közel húsz drámai mezzoszoprán és alt szerepet ölel fel, köztük a Ring nyolc hősnője, Bartók Juditja, Carmen és Verdi Ulrikája. Ez utóbbi szerepben 2013-ban kiemelkedő sikerrel debütált Frankfurtban, ahol a Neue Merker hangilag és színészileg egyaránt monumentális jelenségként írta le. A Rajna kincse Erdája különös sikerszerepe, melyért 2015-ben a ?Goldener Schikaneder? zeneszínházi díjjal jutalmazták. Magyarországon a Müpa Budapesti Wagner-napok és a Magyar Állami Operaház Erdájaként mutatkozott be 2015-ben. Fodor Bernadettet a hangversenyen a Bécsben élő zongoraművész, Bonyhádi István kíséri.

Belépőjegy: 1500 forint, diákjegy: 750 forint

 

4.

2018. június 13., szerda, 19 óra

Az Óbudai Jubileumi Zenekar évadzáró hangversenye

 

Händel: F-dúr concerto grosso, op. 6/9, HWV 327

Közreműködik:

Renkecz Kálmán, Gazda Zsuzsa ? hegedű

Müller Orsolya ? gordonka

 

Decsényi János: Népdal

 

Bach: 4. Brandenburgi verseny, G-dúr, BWV 1049

Közreműködik:

Kovács Kinga, Ernyey-Balogh Júlia ? fuvola

Renkecz Kálmán ? hegedű

Albert Gizella, Müller Orsolya ? continuo

***

Mozart: A-dúr szimfónia, K. 201 (186a)

Vezényel: Gazda Péter

 

Az Óbudai Kamarazenekar életében minden év csúcspontja a Jubileumi Zenekar hangversenye, ahol együtt muzsikálnak az egykori tagok a ma is aktívakkal. Egymás mellé ül ilyenkor a zenekarból kinőtt rangos művész és az amatőr óbudai muzsikus, nagyszerű élményben részesítve Óbuda zeneszerető közönségét.

Belépőjegy egységesen: 800 forint

 

5.

2018. június 20., szerda, 19 óra

Nyolc éves az Anima Musicae Kamarazenekar

? születésnapi évadzáró koncert ?

 

Művészeti vezető: G. Horváth László ? hegedű

 

Közreműködik:

Rolla János ? hegedű

Érdi Tamás ? zongora

Társrendező: Anima Musicae Kamarazenekar

Támogató: Nemzeti Kulturális Alap

 


anima_marc2.jpg
Anima Musicae Kamarazenekar

Csupa Mozart és két nagyszerű vendég teszi ünnepivé a zenekar nyolcadik születésnapját. Az Anima Musicae mentora, megalapításának támogatója, a legendás koncertmester Rolla János megtiszteli közreműködésével az együttest. A zongoraversenyt pedig az Óbudai Társaskör közönségének nagy kedvence, Érdi Tamás játssza.

Belépőjegy: 2000 forint, diákjegy: 1000 forint

 

+1

2018. július 5., csütörtök, 19 óra

Fischer Annie-emlékhangverseny

 

Közreműködik:

Zemlényi Eszter ? ének

Devich Benedek ? nagybőgő

Szabó Marcell ? zongora

 

Műsorvezető: dr. Székely György

Bach, Bartók, Bellini, Debussy, Mozart és Verdi művei

 

Számára egyetlen egy dolog volt fontos, és azzal kellett foglalkozni: mire gondolt a zeneszerző, mit érzett, miért írta le ezt vagy azt a darabot, mi a mondanivalója. (?) Mindig is abban hitt, hogy ennek van értelme, ennek van jövője, ezt érdemes csinálni, erre van szükség. Ebben élt, ezt közvetítette egész életében. Ez jóval több, mint amit egy zenésznek egy ?tanár? adhat, ezzel a ?növendéknek? már emberi tartást, emberi példát is mutat ? tudjuk meg Csoba Tünde visszaemlékezéséből Fischer Annie-ról.

 

Húsz éve Csengery Adrienne kezdeményezésére alapította az akkori Oktatási és Kulturális Minisztérium a harminc év alatti zenei előadóművészek számára a Fischer Annie-ösztöndíjat. Az ifjú tehetségek támogatását hosszú élete során mindvégig fontosnak tartotta Fischer Annie, aki a legfiatalabbakat is szívesen meghallgatta. Elmeséltette velük koncertélményeiket, akadémiai óráikat, meghallgatta véleményüket.

 

Belépőjegy: 1400 forint, senior- és diákjegy: 700 forint

Kultúra.hu