Házi bemutatón nézhették meg a Békéscsabai Jókai Színház munkatársai Zalán Tibor varázslatos művét, a Kaland a nagy családerdőben című darabot.

A történetben Dani (Kopanyicza András), az aprócska korától fogva intézetben élő kisfiú aligha kap örömet a valóságos világban, a családja sosem látogatja. A búsulásból a Holdherceg (Ormándy M. Keve) látogatása menekíti ki: kalandos utazásra hívja, amely a mesék, a fantázia birodalmába vezet, de Dani saját magát is mélyebben megismeri.

Rájön például, milyen fontos a műveltség, az olvasás. Utazása során találkozik a Családkötő Tündérrel (Liszi Melinda), aki a pártjára áll. A sok-sok kaland után Dani visszatér az intézetbe, de reggel már egy szebb világra ébred: ezúttal nem csak a barátaihoz jönnek látogatók, hozzá is érkezik valaki. Rég nem látott édesanyja keresi meg, és a kisfiú élete gyökeresen megváltozik.

Merő Béla, az előadás rendezője elmondta, hogy azért ajánlja nagyszülőtől unokáig mindenkinek a darabot, mert a televízióban hozzáférhető mesék agyonmagyarázzák az életet, és azokban – szemben Zalán Tibor művével – nem születnek csodák. A darab álombéli, varázslatos díszletét Egyed Zoltán jegyzi. Az előadásokra nagyon várják a gyerekeket.

Nyitókép: A Holdherceg és Dani, az intézeti fiú (Ormándy M. Keve és Kopanyicza András) repülnek lóháton, a Kaland a nagy családerdőben házi bemutatóján. Forrás: Békéscsabai Jókai Színház