A Talpig magyar podcast friss epizódjában hálózatkutatóként eredünk Petőfi nyomába, kiderül milyen történeteket őríznek a költőóriásról leszármazottai, és az is kiderül, hogy lesz egy eposzparódiából ízig-vérig zenés színház. Podcastajánló.

 A 34. epizód tartalmából:

Petőfi Sándor születésének 200. évfordulójára a Magyar Nemzeti Levéltár elkészítette a költő teljes kapcsolati hálóját feltáró adatbázist, valamint a személyéhez köthető magyarországi és külföldi emlékhelyek térképes listáját. Beszélgetőpartnerünk: Katona Csaba történész

A Petőfi-emlékév alkalmából Rokonom, Petőfi címmel dokumentumfilm készült a költő leszármazottainak történeteiből. A családmesék egyik szereplője, Bognár Ildikó Zalánka magyar-történelem szakos tanár.

Mitől aktuális ma Petőfi eposzparódiája, A helység kalapácsa, és hogyan kerülnek narancssárga sörösrekeszek a színpadra? A Forte társulat kortárs zenei és színházi előadásáról Horváth Balázs zeneszerző és Horváth Csaba rendező mesél.

Talpig magyar – ahogy a reformkor nyomot hagy. A Petőfi-emlékév hivatalos műsorában vasárnaponként betekintünk a reformkor kulisszái mögé: megelevenednek a korszak emblematikus figurái, megismerjük a korabeli hétköznapokat, és ízelítőt kapunk a Kárpát-medence bicentenáriumi programjaiból. Műsorvezető: Rédl Ádám